Repartim 100 guies per tancar el nostre 30è aniversari

  • 'Salut infantil i medio ambiente. Una relación de por vida' és la primera publicació europea que aborda aquest tema i conté informació senzilla i pràctica.

VilaWeb
Isabel Sánchez
22.05.2015 - 14:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tres dècades donen per a moltes vivències. I així ho demostra la història de la nostra fundació, que es va constituir tal dia com avui el 1984. Durant aquest temps, la nostra feina sempre s’ha centrat en la infància desprotegida, primer com a mecenes de diferents projectes, i des de 2006 amb un projecte social propi que tenia un objectiu pioner en aquell moment: millorar la salut dels nens en relació amb el medi ambient.

Precisament pel fet de ser pioners en el nostre objectiu, a la Fundació Roger Torné de vegades tenim la sensació que la nostra tasca s’assembla a la feina modesta però constant de la formiga de la coneguda faula. No és fàcil, en primer lloc, que la salut infantil es vegi com un concepte que està influït de manera directa per l’entorn, per un entorn que els adults construïm i en el qual, per tant, tots tenim un grau de responsabilitat. I encara més difícil és que pares i mares prenguin consciència, passin a l’acció i canviïn els seus hàbits, introduint un estil de vida més saludable en el nucli familiar que permeti millorar la salut dels seus fills. Però dia rere dia treballem per aconseguir-ho.

En aquest sentit, la celebració del 30è aniversari que tanquem avui ens ha servit per difondre la nostra tasca i la nostra raó de ser. Al llarg d’aquest any hem establert contacte amb organismes i entitats que ens han permès apuntalar noves col·laboracions, ja que, si d’alguna cosa estem convençuts a la Fundació, és que la feina en xarxa és necessària si volem ser efectius i arribar als nens i a les seves famílies. També hem insistit en la nostra tasca de sensibilització amb nous cicles de xerrades per a pares, un número especial d’Inspira en el qual repassem l’evolució que han experimentat els últims anys diferents aspectes relacionats amb la salut infantil, i una jornada en la qual experts de diferents matèries van analitzar, en sis taules rodones, la relació entre les ciutats i la salut infantil.

Si voleu seguir llegint l’article, feu clic aquí.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any