Una desena d’entitats manifesten el rebuig al ‘racisme i la xenofòbia’ del PP durant la campanya

  • SOS Racisme es planteja de dur-la als tribunals

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una desena d’entitats han mostrat el rebuig al ‘racisme i la xenofòbia’ del PP durant la campanya electoral. Han exigit a les formacions polítiques que ‘siguin responsables’ en els seus discursos i propostes, i que ‘no utilitzin el racisme ni la incitació a l’odi’ per aconseguir vots. CCOO ha alertat que l’actitud dels populars ‘posa en qüestió el sistema democràtic’ i SOS Racisme no descarta de portar-ho als jutjats. A més, la portaveu de SOS Racisme Catalunya, Alba Cuevas, ha reivindicat el dret de vot de tots els ciutadans i ha alertat que l’estratègia de ‘callar’ no servia.

Cuevas ha manifestat el rebuig a aquesta mena de campanyes i ha fet referència a les paraules del candidat del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, fa uns dies, quan va assegurar que ‘el Raval no es pot convertir en un gueto islàmic’. A més, ha assenyalat el batlle i candidat del PP a Badalona, Xavier García Albiol, com a pioner en aquest tipus de discursos ‘per aconseguir vots’. Segons Cuevas, Albiol ha fet que Badalona ‘hagi viscut un infern aquests quatre anys’.

Per aquest motiu, altres entitats com la PAH han dit que no volen una societat que exclogui ningú. La Federació Llationamericana ha alertat que el PP anava ‘a favor d’uns pocs i en contra de la majoria’. El portaveu de Fedelatina, Javier Bonomi, ha fet una crida als polítics i ha sol·licitat que no es ‘faci ús’ de la immigració, ja que el futur és la cohesió.

CCOO ha denunciat que el discurs del PP ‘és un atac a la convivència i la cohesió social’, i ha recordat que Catalunya és un poble divers i que de la diversitat ‘neix la força’. Per aquest motiu ‘s’ha de lluitar per incorporar les persones en ple dret’, ha afegit.

Des de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), s’ha rebutjat l’intent del PP de ‘trencar la cohesió social, estigmatitzar un barri [en referència al Raval] i sembrar l’odi i la por’. Per aquest motiu Lluís Ravell, representant de la FAVB, ha reivindicat la igualtat de drets i de vot i ha subratllat que es pot ‘evitar’ que els que ‘volen’ fomentar la violència, ‘no tinguin la representació que no es mereixen a les institucions’.

El portaveu de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), Jordi Giró, ha considerat que no s’ha de permetre que ‘quatre brètols’ intentin ‘desacreditar’ la societat. Giró ha afegit que no es pot rebre ‘lliçons’ d’algú que ‘no pot oferir a la democràcia’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any