Set trucs per a recordar el nom dels altres

  • Un vídeo aplega tot de consells per a mirar d'evitar l'oblit del nom de les persones que us envolten

VilaWeb
Redacció
23.05.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Teniu la sensació que cada vegada us costa més de recordar el nom de les persones que us envolten? No us hi amoïneu gaire, perquè és més comú que no sembla i, alhora, hi ha alguns trucs que ens poden ajudar a solucionar-ho. Gregory Brown i Mitchell Moffit, d’ASAP Science, ens donen fins a ‘set consells útils per a recordar noms’ en aquest vídeo.

El primer consell, bàsic, és parar atenció: ‘Sovint no oblidem els noms per mala memòria, sinó senzillament perquè no ens hi fixem prou’, diuen. Un altre truc és repetir sempre que en tinguem ocasió els noms personals, perquè ens quedin gravats al cap. També aconsellen d’establir associacions i comparacions entre persones que tenen el mateix nom.

Les tècniques mnemotècniques, per a desenvolupar la memòria amb relacions i connexions adequades, també ens hi poden ajudar, segons Brown i Moffit. Més consells: feu que la persona que teniu al davant o amb qui parleu digui el seu nom i, mentrestant, visualitzeu-ne les lletres al seu front. Ajudar els altres i facilitar-los les coses també és a la llista de trucs: quan us presenteu, mireu de donar pistes a la gent que els ajudi després a recordar-lo, com ara paraules o frases que hi rimin. I, finalment, els dos autors del vídeo recomanen de no posar-se nerviós si no es recorda el nom d’algú: ‘Presenteu-li algú altre que conegueu bé: hi ha molts números que just després deixin anar el seu nom.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any