Una bandera comuna per a la Terra?

  • El dissenyador suec Oskar Pernefeldt proposa un símbol planetari per al futur

VilaWeb
Redacció
24.05.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

De banderes, n’hi ha per donar i vendre. Organismes internacionals, països, territoris, municipis, partits i moviments… Però, en canvi, no hi ha cap bandera de la Terra en conjunt. Més enllà de la blava de l’ONU, que representa els quasi dos-cents estats membre, no hi ha una bandera comuna. The International Flag of Planet Earth, obra del dissenyador suec Oskar Pernefeldt, vol solucionar-ho llançant-ne una proposta de futur.

Pernefeldt, del Beckmans College of Design d’Estocolm, és l’autor d’aquest projecte per a una nova bandera planetària no sols pensada per representar tots els habitants a la Terra, sinó sobretot per identificar el nostre planeta en les futures missions i expedicions a l’espai.

La proposta de Pernefeldt es basa en set anells que formen una flor, símbol de la vida al planeta; els anells són interconnectats, simbolitzant els lligams entre humans i països; i el color dominant és el blau de l’aigua, l’element essencial per a la vida al nostre planeta. L’autor fins i tot ha pensat en un to de blau adequat perquè contrasti amb el negre de l’espai i el blanc dels vestits d’astronauta.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any