Bosch, Collboni i Fernández pressionen Colau sobre la independència

  • Recull de les preguntes a la candidata de Barcelona en Comú i la seva resposta

VilaWeb
VilaWeb
ACN
22.05.2015 - 10:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els candidats a l’alcaldia de Barcelona del PSC, Jaume Collboni, d’ERC, Alfred Bosch, i del PP, Alberto Fernández, han pressionat la cap de llista de Barcelona en Comú, Ada Colau, perquè aclareixi si està o no favor de la independència de Catalunya. En el debat a cinc dels candidats per Barcelona a TV3, Colau ha replicat que la coalició que encapçala ‘està absolutament compromesa amb el dret a decidir’, al temps que ha dit, sobre la seva posició sobre la independència, que ‘no tindrà l’arrogància de decidir per la ciutadania de Barcelona’. El candidat de CiU, Xavier Trias ha assegurat que no es pot seguir igual amb ‘la situació de dependència amb l’Estat. El moment actual és insuportable’.

Escolteu les diverses intervencions:

Bosch ha introduït al debat de TV3 el tema de la independència ressaltant que ‘marcarà el futur i forma part d’una important transformació social, cívica i democràtica’. En aquest context, ha manifestat que les 10.000 persones que ‘aquest matí s’han quedat suant la cansalada a Renfe Rodalies, segur que recordaven el cost de pertànyer a l’estat espanyol’. Ha defensat la independència i ha demanat a la resta de partits que diguin la seva opinió.

Colau ha manifestat que Barcelona en Comú està ‘absolutament compromesa amb el dret a decidir i el procés de mobilització exemplar que hi ha hagut des de la ciutadania per exigir un dret democràtic com és el dret a decidir’. Tot i això, ha apuntat que el 24-M no es decideix la independència, sinó el model de ciutat. ‘No tindré l’arrogància de decidir per la ciutadania de Barcelona’, ha manifestat, mentre Bosch lamentava que no responia a si estava a favor o en contra de la independència. Colau, posteriorment, s’ha compromès a fer una consulta sobre si Barcelona s’ha de sumar o no a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

Collboni, després de dir que la independència no és la solució i que aquesta passa per la reforma i no la ruptura, també ha demanat a Colau que aclarís ‘la seva posició personal perquè és molt rellevant pel futur de Barcelona’. Alberto Fernández ha estat encara més dur quan li ha preguntat: ‘Vostè està a favor de la unitat d’Espanya o de la independència? Perquè parla i no es mulla, què votaria?’. ‘El seu discurs és ‘Maduro’, no per sensat, sinó per veneçolà’, ha dit el candidat del PP, al què Colau ha intentat replicar-li. ‘Interromp perquè esta acostumada als totalitarismes veneçolans i cubans que tant els hi agraden a vostè i a Pablo Iglesias’, ha assenyalat Fernández.

Per la seva part, Trias ha assegurat que no es pot seguir igual amb ‘la situació de dependència amb l’Estat. El moment actual és insuportable’, ha manifestat. En aquest context, ha remarcat que el que està a les seves mans és ‘fer camí’ cap a la independència.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any