Rajoy i Fabra exhibeixen espanyolisme a l’acte central del PP a València

  • El president espanyol branda la constitució i el valencià ataca Compromís perquè defensa el català

VilaWeb
ACN
21.05.2015 - 22:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del PP, Mariano Rajoy, ha estat a l’acte central de campanya del PP a València per a donar suport a al candidat a la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, i a la candidata a la batllia de València, Rita Barberà. Rajoy ha demanat el vot per al seu partit a les eleccions municipals i a les corts de diumenge: ‘És el partit d’Espanya i de la constitució’, ha dit. L’acte s’ha fet a la plaça de bous de València, el mateix dia que s’ha sabut que la fiscalia havia obert diligències per les despeses de Barberà.

El president del PP ha dit que el seu partit representava el canvi: ‘El canvi és que quan nosaltres vàrem arribar es destruïen 1.400 llocs de feina cada dia i ara se’n creen 1.200 cada dia.’ Després de dir que el PP no era perfecte, ha afegit: ‘Avui ha esdevingut el refugi del sentit comú i del seny.’

‘Hem tingut una crisi però l’anem superant. I som una gran nació. Per això guanyarem les eleccions’, ha dit Rajoy al final de la intervenció.

El president espanyol ha donat suport a Rita Barberà. Segons ell, València ha crescut com cap ciutat d’ençà que Barberà n’és batllessa. Ha demanat el vot per a ella per a evitar ‘la sopa de lletres i l’amanida d’ocurrències’. Rajoy ha apel·lat a la intel·ligència dels valencians perquè la tornessin a votar.

Sobre Alberto Fabra, el president del PP ha dit que és un polític amb valor i amb responsabilitat que va arribar a la Generalitat Valenciana en el pitjor moment de la crisi: ‘És en aquests moments quan es demostra la talla d’un governant.’

Segons Rajoy el País Valencià ‘ha capgirat el marcador’ i ‘és un dels baluards de la recuperació que ja és aquí’. I fins i tot ha dit que crearia 400.000 llocs de feina durant aquesta legislatura ‘si perseverem i continuem en la mateixa línia econòmica’.

Sobre el PP, ha dit: ‘No s’ha fet en mitja hora, no som ni una quadrilla, ni una moda passatgera ni un producte de plató de televisió o màrqueting.’ I ha afegit que el seu partit ‘és el més gran d’Espanya’ i que és respectat i contribueix a prendre decisions a la Unió Europea.

Mariano Rajoy ha dit que el PP hi era ‘per a treure les castanyes del foc en moments difícils’ i que havia arribat quan Espanya era a l’abisme, ‘i avui és el que més creix i el que més ocupació crea de tot Europa’.

Ha criticat que els socialistes es presentessin com el canvi i ha assenyalat que el canvi era passar de destruir ocupació a crear-ne. ‘Hem de guanyar les eleccions però no n’hi ha prou, ho hem de fer amb tots els vots i tota la força que ens cal per a continuar avançant en la recuperació. Hem d’arribar fins al darrer racó i explicar a la gent què hi ha en joc’, ha demanat Rajoy als seus militants i simpatitzants.

I encara ha dit que cada vot seria per a consolidar la creació d’ocupació, per a millorar els serveis públics, perquè els proveïdors cobressin i que no apareguessin factures als calaixos. ‘Cada vot perdut serà un vot perdut serà un vot perdut per a l’estabilitat’, ha dit.

Fabra alerta sobre pactes d’esquerres

El candidat del PP a la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha demanat el vot als valencians per a crear 400.000 llocs de feina, per a acabar el corredor mediterrani i ‘aconseguir que l’aigua vagi des d’on sobra fins on manca’. Fabra també ha dit que volia guanyar per millorar el sistema de finançament i s’ha compromès a no tornar a presentar-se si no ho aconsegueix.

Sobre possibles pactes per a desbancar el PP de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra ha demanat als seus simpatitzants que s’imaginin un Consell amb un vice-president de Podem ‘que vulgui imposar a cada racó les seves polítiques bolivarianes anticasta’, un conseller d’Hisenda d’Esquerra Unida ‘que apujaria els imposts de patrimoni i successions’ i un conseller d’Educació de Compromís ‘que a la seva web defensa l’autodeterminació del País Valencià, que la seva bandera és la seva quadribarrada i que la llengua és el català’.

Fabra ha acabat dient que les exigències dels ciutadans ens ‘han fet millors’ i s’ha compromès a ‘donar més raons per comprovar que el vot del PP era l’únic que calia’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any