La mostra ‘Arquitectures Empeltades’ de la Biennal d’Arquitectura de Venècia arriba a Barcelona

  • Partint de la reforma de la Casa Bofarull, es volen fer evidents els canvis que s'estan produint a l'arquitectura contemporània catalana

VilaWeb
Redacció
23.05.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Centre d’Art Contemporani Fabra i Coats de Barcelona acull des de dijous la mostra ‘Arquitectures Empeltades/Grafting Architecture‘, el projecte que va representar Catalunya als ‘Eventi Collaterali’ de la Biennal d’Arquitectura de Venècia. La mostra vol fer evidents els canvis que s’estan produint a l’arquitectura contemporània catalana i mostrar exemples de com s’està actualitzant la tradició. La mostra parteix de la reforma de la Casa Bofarull, una de les obres cabdals de Josep Maria Jujol.

La Casa Bofarull és una de les obres cabdals de Josep Maria Jujol i va ser reformada entre 1913-1933. Es tracta d’una antiga masia medieval situada a Els Pallaresos, un poble del Tarragonès. El que inicialment havia de ser una reparació de la teulada va desembocar en una reforma íntegra del mas, que està considerat bé cultural d0interès local. La mostra després se centra en altres arquitectures actuals repartides per tot Catalunya que són hereves d’aquest estil.

Entre els setze projectes inclosos a ‘Arquitectures Empeltades/Grafting Architecture’ hi ha imatges, vídeos i maquetes d’edificis particulars, escoles, museus, auditoris o espais públics. El Museu Can Framis a Barcelona, la reconversió de l’antic teatre de Ripoll ‘La Lira’ en espai públic, una torre d’habitatges de protecció oficial a l’Hospitalet de Llobregat, l’IES La Llacuna de Badalona ubicat en una antiga fàbrica o uns apartaments a les golfes de la Pedrera en són alguns exemples.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any