La cultura catalana rep a Noto grans mostres de reconeixement

  • La Federació Catalana d’Entitats Catifaires del 14 al 18 de maig ha participat en la INFIORATA DI NOTO, dedicada a Catalunya.

VilaWeb
Redacció
21.05.2015 - 13:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La valoració que se’n fa des de l’entitat és que han estat rebuts amb molt bona acollida per les autoritats de Noto i per la seva gent.

Els actes oficials han estat presidits per l’Alcalde de Noto, Sr. Corado Bonfanti, i l’assessore Franky Terranova, responsable de la Infiorata. El diumenge  va assistir el President de Sicília i el prefecte de Siracusa. De Catalunya van desplaçar-se al poble de sicilià la M. Àngels Torras i Ripoll, per delegació del conseller de Cultura, Ferran Mascarell,  i Isidre Pineda i Montcosí, regidor de Turisme en representació de l’alcalde de Caldes de Montbui. Va intervenir també la presidenta de la Comissió Gestora Internacional d’Art Efímer, Vicenta Pallarès, qui va anunciar el VI Congrés d’Art Efímer a Noto el 2016, el VII a Brusel·les el 2018 i, com a novetat, el VIII Congrés a Saporo (Japó) el 2020.

Els dansaires de la colla Dolç Infern de Lleida i els del Sol ixent de Vilanova de Bellpuig, han ballat la sardana amb una perfecció que ha deixat bocabadats als mils i mils de persones que hi eren presents. Els Grallers de la Llacuna, amb unes gralles que excel·lien pels sons i els ritmes, arrodoniren la mostra de cultura popular catalana.
Cada any, al país convidat se li cedeix un palauet per exhibir al llarg d’un mes les seves mostres, que s’ha rebatejat per a l’ocasió com la Casa de Catalunya, que es va inaugurar amb una mostra de productes de la terra, una exposició de pintura i escultura, el pessebre, el vestit de la Pubilla, la sangria de cava feta pels companys de les Estores del Raval de Blanes, amb  els carquinyolis de Caldes,  que vam oferir, la festa va acabar amb els Segadors i grans aplaudiments. 

Les vuit catifes de Catalunya, corresponien a les entitats  d’Arbúcies, Badalona, Blanes, Caldes de Montbui, La Garriga, Mollet del Vallès, Ripollet i el Foment de Sitges. Els habitants de Noto diuen que aquesta és la millor Infiorata que han tingut.  El motiu és la qualitat dels dissenys presentats i l’acurada tècnica dels catifaires catalans i els de Noto, conjuntament.

Llegeix l’article sencer a Tornaveu, fent clic aquí

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any