Gibraltar cerca el reconeixement de la FIFA a través del Tribunal d’Arbitratge Esportiu

  • L'Associació de Futbol Gibraltarenca ja va recórrer al TAS quan Espanya volia impedir que esdevingués membre de ple dret de la UEFA, el 2013

VilaWeb
Redacció
22.05.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fa dos anys, amb l’única oposició d’Espanya i de Bielorússia, el comitè executiu de la Unió d’Associacions de Futbol Europees (UEFA) va admetre Gibraltar com a membre ple dret, responent a una sentència del Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS). Per això la jove selecció gibraltarenca participa en la fase de qualificació de l’Eurocopa del 2016. Avui les autoritats esportives del penyal han tornat al TAS per a demanar de poder entrar a la Federació Internacional de Futbol (FIFA), una possibilitat que se li va denegar inicialment el setembre passat al·legant que aquest territori no era un país independent.

Arran de la negativa, la centenària Associació de Futbol Gibraltarenca (GFA) vol seguir ara la mateixa estratègia que amb la UEFA i portar el cas al TAS.

Si en els dos dies d’audiència el tribunal d’arbitratge es decanta en favor del reconeixement, Gibraltar podria esdevenir el 210è membre de la FIFA en la reunió de l’organisme del 29 de maig vinent i entraria, també, en la fase de qualificació del Mundial del 2018 a Rússia.

 

Informació relacionada:

La història del pànic espanyol a l’acceptació de Gibraltar per la UEFA (25-5-2013)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any