El Conseil d’Etat podria anular avui les eleccions municipals de Ceret, Montesquiu i Pià

  • Avui dijous el Conseil d'Etat examinarà la petició d'anulació del resultat de les eleccions municipals del passat març del 2014 a Montesquiu de l'Albera, Pià i Ceret ...>>
    Dj. 21 de maig del 2015

VilaWeb
Redacció
21.05.2015 - 11:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A Pià és Michel Maffre qui va obrir el contenciós, al posar un recurs contra el batlle sortint Guy Parès, que va ser reelegit. Un dels arguments per demanar aquesta anulació és ‘l’aparició al diari municipal d’un editorial virulent escrit per l’actual batlle i que va ser publicat durant la campanya electoral’. El tribunal administratiu va decidir anular les eleccions el passat mes de juny però el batlle va apel·lar al Conseil d’Etat. El ‘rapporteur public’  és favorable a aquesta anulació.

A Montesquiu de l’Albera, el recurs el va posar Cyrille de Foucher, en contra de la batllessa Huguette Pons. Un recurs rebutjat pel Tribunal administratiu de Montpeller, però també el ‘Raporteur public, demana l’anulació. En quant a Ceret, és François Brulé, qui va posar recurs contra els resultats de les eleccions municipals. El tribunal administratiu de Montpeller va rebutjar aquest recurs. Però avui dijous, dia en que el Conseil d’Etat veurà el recurs, El ‘Rapporteur public’ (oficial estatal) és mostra favorable a l’anulació de les eleccions municipals.

Generalment s’haurà d’esperar unes tres o quatre setmanes, per saber la decisió del Consei d’Etat. Cal recordar que, fa unes setmanes, va rebutjar el recurs posat per Marie-Claude Grégoire , contra l’elecció de l’actual batlle de Salses Jean-Jacques Lopez.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any