La transversalitat de Joan Brossa ocupa Ciutat Vella

  • El certamen BarriBrossa gira al voltant de les fonts de l'univers Brossià, els Pierrots picassians, la poètica dels autòmats i les accions-concert

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
22.05.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Barri Brossa és un festival que gira entorn la figura de Joan Brossa i que es fa diversos indrets de Ciutat Vella, a Barcelona. Fins diumenge es podran veure espectacles de tota mena relacionats amb la figura de l’artista com ara representacions teatrals, recorreguts pels carrers del  barri, concerts i recitals poètics. A més, en aquesta ocasió el festival se centra en les fonts de l’univers Brossià, els Pierrots picassians, la poética dels autòmates i les accions-concert.

Tot i que el festival va començar dimarts, aquest cap de setmana és quan es concentren la majoria d’actes. Aquest vespre a la sala Palau i Fabre de la Seca Espai Brossa s’hi representarà l’obra ‘Protesto: bon començament és aquest ’. Es tracta d’un espectacle a dues veus ideat pel mateix brossa on s’hi pot apreciar molt bé la seva paraula crítica i irònica. L’obra, que es repetirà demà, fa servis el sistema de taquilla inversa.

El festival seguirà demà al Museu d’Art Contemporani de Barcelona, on s’hi faran dues activitats. Al matí hi ha programada una ruta poètica per la Barcelona de Joan Brossa. Començarà a les 11.00 i recorrerà nou punts d’interès que van servir d’inspiració a l’artista, com ara escultures visuals o indrets que va mencionar en les seves composicions. A la tarda es podrà participar de l’espectacle ‘Automatarium’, una instal·lació teatral que s’inspira en l’univers dels autòmats però amb actors reals.  

El Barri Brossa s’acabarà diumenge a la tarda amb una festa al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Serà un espectacle de commedia dell’arte, un dels gèneres més estimats de Joan Brossa i al que més vegades va recórrer per crear el seu particular univers. Es diu ‘La Mascarada’, es farà a partir de les 17.30 i anirà a càrrec de la companyia La Rosa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any