Si no exigeixes transparència, admets que et pugen d’un 18% l’aigua i no t’importa que no t’escolten, vota al PP de l’Olleria

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Quan va iniciar-se la legislatura de l’actual batle de l’Olleria, José Vidal, vaig començar a acudir als plens a fer propostes, a preguntar i a fer-hi suggeriments. L’únic que vaig obtenir van ser respostes vagues i tardanes, una amenaça de demanda per publicar l’informe negatiu de la interventora respecte dels pressupostos, i la sensació que només t’escoltaran si tens el poder d’obligar-lo a escoltar. Així ho va fer en el seu moment el PP quan es va negar a aprovar els seus pressupostos.
 
Totes les propostes que vaig enviar de transparència i participació ciutadana i de creixement econòmic les va contestar de mala gana. Després d’exigir en cada ple que em contestara, ho va fer al cap d’un any de presentar les esmentades peticions.
 
Aquestes formes i terminis estan fora de tota lògica, no són d’una administració del segle XXI, són mes semblants a les anomenades repúbliques bananeres o a una administració de principis del segle XX.
 
La majoria de respostes a les propostes consistien a dir que anaven a posar-les en marxa. Doncs bé, han passat quasi tres anys i encara no s’han publicat els comptes a la web, ni s’han ampliat les possibilitats de participació ciutadana en els plens, ni s’ha pogut dotar d’eines de funcionament el Consell Econòmic perquè funcione.
 
José Vidal, al meu entendre, no té la capacitat de lideratge necessària per millorar la vida dels ciutadans de l’Olleria. Ha apostat tots els seus valors en la reducció del deute.
 
Però això, per a mi, no és suficient, vull un ajuntament que publique els comptes, els informes dels interventors, les actes dels plens, que mobilitze els ciutadans i empresaris per millorar la posició competitiva de l’Olleria i la qualitat de vida de seus ciutadans.
 
De fet, en les eleccions anteriors va plantejar una série de mesures per millorar l’economia, molt poques de les quals ha posat en marxa, i només al final de la legislatura ha acabat l’espai IDEO. De totes les mesures plantejades en el seu Pla Econòmic, només n’ha finalitzat una, que encara està en els inicis. Una mesura al final dels quatre anys, i encara verda, per a mi és poc currículum econòmic.
 
Faig un resum d’alguns projectes tractors que plantejaven en el seu programa:

– Sol·licitar Fons Europeus per a l’adaptació a la globalització: Per fer
– Promoure un Business Angels Comarcal: Per fer
– Sol·licitar Ajuda Europea Interreg: Per fer
– Suport a les empreses TIC: Per fer
– Promoure empreses d’ecologia industrial i economia verda: Per fer
– Viver d’empreses: Fet el 2015
– Agermanament amb la ciutat de Xuzhou, a la Xina: Per fer
– Canvi d’enllumenat a leds. Fest parcialment
– Restaurar el nucli antic: Per fer
– Construir el Museu del Vidre: Per fer
– Potenciació d’una Agència de Desenvolupament Local productiva: Per fer
 
Això sí, no li va tremolar el pols per pujar d’un 18% el preu de l’aigua, un servei privatitzat i en què l’únic beneficiari és Egevasa. Algú ha vist una memòria econòmica imparcial que justifique aquest augment de preu?
 
Tampoc dubta a enviar-me una amenaça de demanda, mitjançant un burofax, amb recursos públics per publicar a internet l’informe negatiu dels pressupostos de la interventora, a la qual vaig contestar en el meu bloc i a VilaWeb Ontinyent.
 
Els casos de corrupció creixen dia a dia, i la millor vacuna per aquestes incidències és la transparència, i José Vidal no ha emprés ni una sola mesura de transparència en aquests quatre anys. Pot prometre moltes coses en el seu programa electoral i en els seus discursos, però ha de comprendre que basant-me en els fets d’aquests anys, la seua voluntat de millora de la transparència i comunicació em sembla mínima.
 
Ací us deixe l’enllaç als documents que sustenten la meua opinió:
 
1- Les meues propostes.
22-9-2011.pdf / 24-10-2011.pdf / 6-2-2012.pdf
 
2- Resposta a les meues propostes: R-9-8-2012.pdf
 
3- L’amenaça de demanda perquè retire l’informe de la Interventora
 
4- El meu article sobre la seua censura

5- El meu article sobre la pujada del 18% de l’aigua

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any