Avanç editorial: ‘L’illa de la infantesa’ de Karl Ove Knausgård

  • A punt de sortir el tercer volum del sextet 'La meva lluita'. Feu-ne un tast. L'editora de l'Altra, Eugènia Broggi, en parla

VilaWeb
M.S.
11.05.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquesta setmana arribarà a les llibreries el tercer lliurament, de sis, de ‘La meva lluita’ del noruec Karl Ove Knausgård, que publica L’Altra editorial. Es tracta de ‘L’illa de la infantesa‘, on l’autor explora els seus primers anys de vida, l’època de la fragilitat, les emocions desbordades, l’aprenentatge constant i la vitalitat inesgotable, quan tot passa per primera vegada i tant els èxits com els fracassos resulten terriblement colpidors. L’editora, Eugènia Broggi, explica a VilaWeb com va dubtar de publicar aquest projecte literari, tan ambiciós pel seu abast en una editorial petita, que s’ha convertit en tot un fenomen internacional. La traducció és d’Alexandra Pujol Skjønhaug. Llegiu-ne un fragment.

Explica Eugènia Broggi a VilaWeb:

«’L’illa de la infantesa’ és el tercer volum del meravellós sextet ‘La meva lluita’ del grandíssim autor noruec Karl Ove Knausgård. He dubtat moltíssim a l’hora de publicar-lo, perquè el projecte és molt ambiciós i L’Altra és molt petita, i perquè el ‘No ho facis!’ d’amics i col·legues era unànime i contundent. Però si vaig fundar L’Altra Editorial va ser precisament per publicar els llibres que m’entusiasmen, i la lectura dels tres primers volums de ‘La meva lluita’ ha estat una de les experiències més impactants dels últims anys.»

«Hi ha qui s’ho mira amb recel, perquè sembla una mena de moda de “moderns”, però estic convençuda que val molt la pena llegir-lo, més enllà de tot el que se n’ha dit. És absolutament brutal, d’una honestedat aclaparadora i molt intensa, i una gran profunditat d’ànima. I més enllà de les històries que l’autor explica sobre el seu dia a dia, sobre la seva vida quotidiana, les seves frustracions, els seus somnis i les seves petites ambicions, és segurament la seva mirada particular i il·luminadora sobre el món que ens envolta –que l’envolta a ell a Noruega i que ens envolta a nosaltres aquí– la que fa que la lectura sigui tan inspiradora, tan propera i tan apassionant, fins al punt que canvia de manera gairebé imperceptible una part essencial de l’ànima de qui el llegeix.»

«Amb aquests volums, que es poden llegir en ordre o desordre o com cada lector vulgui, Karl Ove Knausgård va a l’arrel del sentit de l’existència a partir d’escenes i moments quotidians que creuen totes les fronteres i esdevenen universals.»

Eugènica Broggi a L’Altra editorial també ha publicat el volum ‘La mort del pare‘, primer volum del sextet ‘La meva lluita’, on Karl Ove Knausgård explora les seves frustracions quotidianes i la relació amb la seva família i amb el passat: la infantesa, els anys de l’adolescència, la descoberta del sexe i de l’alcohol, la relació amb la mare, sovint absent, i amb el pare, distant i imprevisible. També parla sobre la seva passió per la música i les seves inseguretats constants, i s’enfronta per primera vegada al dolor i al trasbals provocats per la mort prematura del pare, alcoholitzat i sol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any