La relació de Compromís i PSOE a Ontinyent

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Per què es baralleu a última hora? Per què no s’ha denunciat abans què no compartiu? I per què no aneu junts? Jorge no ho ha fet malament… per què no continueu?’

Aquestes i altres preguntes semblants són les que ens han arribat últimament. Tinc clar que hi ha qui les fa malintencionadament des del partidisme, clarament i descarada des de l’entorn del PSOE, però en altres ocasions les fa gent del carrer, poc polititzada, i sense segones intencions. És a aquestes persones als qui vull informar de la relació Compromís–PSOE.

Compromís no té res a veure amb el PSOE. Compromís és una opció política plural, valenciana, verda i de l’esquerra moderna, un instrument al servei de les persones, del canvi polític que el país i el poble necessita. Una nova manera de fer política on no tenen cabuda encausats, ni portes giratòries ni ‘classe política’. Som l’alternativa a la vella política que tant el PP com el PSOE representen.

El nostre acord amb el PSOE de Rodríguez ha estat per a quatre anys. Amb els resultats electorals del 2011 a la mà, vam decidir que era la millor opció per al poble, per a l’interés general. Hem treballat en les àrees que vam assumir, aportant estabilitat i bona gestió al govern d’Ontinyent.

No obstant això, hi ha coses que no compartim. Aspectes concrets com ara la gestió en tota l’àrea de Cultura, la gestió de la publicitat institucional, l’autorització d’un bou distint al de les festes de la Puríssima… Però també una manera d’entendre la política, d’entendre el govern. No compartim el fet d’unflar els números que ens agraden i amagar els que ens desagraden. No compartim la necessitat de batejar qualsevol actuació per ridícula que siga, ni la dedicació del gabinet del batle a crear relats d’una part interessada de la realitat. No compartim l’obsessió per vendre la imatge del batle. No compartim la manipulació a favor del relat oficial ni les formes d’exercir el govern de portes endins.

En definitiva, no compartim què entenem per governar. Per a Compromís, governar és ser transparents amb la valentia de prendre decisions que defensen l’interés general, prioritzant accions per a obtindre el millor resultat de la nostra acció de govern i no el millor resultat electoral. No governem pensant en el resultat electoral.

A partir del 24 de maig, a Ontinyent encetem una nova etapa en què Compromís aspira a canviar la manera d’entendre i gestionar el govern: aspirem a canviar la política.

El primer pacte que volem fer és amb la ciutadania i, per això, escoltem i contestem.

Serà possible reeditar un nou acord amb el PSOE? Si posen per davant l’interés general i aposten per un canvi real en la manera de governar, és possible. Aquesta etapa està per vindre i, de moment, el més important és que la ciutadania es pronuncie.

Continuïtat o canvi? Compromís és garantia del canvi. Pensem, podem i ho fem.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any