La imperceptible bellesa del món microscòpic

  • Un vídeo presentat per dos investigadors de centres de recerca barcelonins guanya el concurs Small World in Motion de Nikon

VilaWeb
Redacció
07.05.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Cada any, l’empresa japonesa Nikon convoca l’Small World in Motion, un jove, però reconegut, concurs de microfotografia. Això significa que les propostes presentades, cent trenta enguany, tenen totes el mateix denominador comú: les imatges s’han obtingut per mitjà d’un microscopi. I la guanyadora del 2014 ha estat un vídeo de l’aparell auditiu d’un peix zebra, enregistrat per dos investigadors de l’IRB i el CRG de Barcelona.

El ‘time-lapse’ presentat per Mariana Muzzopappa (de l’Institut de Recerca en Biomèdica) i Jim Swoger (del Centre de Regulació de Genòmica) ha obtingut la primera posició per ‘la impressionant captura del desenvolupament d’una línia lateral del peix zebra, un procés que podria aportar pistes per a guarir la sordesa en humans’.

Algunes de les imatges premiades el 2014 s’apleguen en el vídeo ‘Our Incredible, Microscopic World’, elaborat per The Atlantic:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any