La vida a Berlín després de la capitulació nazi

  • Dos vídeos en color de la capital alemanya i Potsdam mostren la gran destrucció soferta per totes dues ciutats a la Segona Guerra Mundial

VilaWeb
Redacció
06.05.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquests dies es commemoren els setanta anys de la derrota del règim nazi. El canal de Youtube Berlin Channel, impulsat per Chronos Media, ha penjat dos magnífics vídeos de Berlín i Potsdam poc després de la caiguda del nazisme. Són imatges en color, i amb so ambient, dels carrers i l’activitat quotidiana, en què es pot comprovar el grau de destrucció de totes dues ciutats el 1945.

El primer vídeo fou enregistrat el juliol del 1945 a la capital alemanya, amb imatges que mostren com van quedar edificis emblemàtics com el Reichstag, la porta de Brandenburg, l’Hotel Adlon, el búnquer on es va suïcidar Adolf Hitler i l’arrasada avinguda Unter den Linden des d’una espectacular presa aèria:

Més vistes aèries de la destrucció de Berlín i de Potsdam després de la fi de la guerra conté l’altre vídeo, en format documentari, on apareixen també les anomenades ‘dones de les ruïnes’, dedicades a tasques de desenrunament i reconstrucció de les ciutats:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any