La nefasta gestió de la llei de dependència del govern valencià, explicada en un vídeo

VilaWeb
Redacció
06.05.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’aprovació de la llei de dependència l’any 2006 va portar les esperances a moltes famílies, però va ser un goig sense alegria. Cada govern autonòmic és responsable de gestionar la normativa i la Plataforma en defensa de la llei de dependència de l’Alcoià-Comtat denuncia que el govern valencià l’ha incomplert des del principi. Retallades en prestacions, diners que no arriben, manca de recursos… Per fer més visible aquesta nefasta gestió, la plataforma ha fet públic un vídeo on també es fan evidents les conseqüències que això ha tingut per als dependents i les seves famílies. 

La Plataforma denuncia que no s’ha desenvolupat el catàleg de serveis previst a la legislació, cosa que hauria permès a les famílies de triar entre assistència residencial, centres de dia o de nit i ajuda domiciliària. També alerta dels retards en la resolució de casos i les denegacions reiterades de la retroactivitat de la llei, que han obligat les famílies afectades a recórrer a la justícia.

A més, des del 2013 s’ha eliminat la cotització a la Seguretat Social dels curadors familiars de les persones dependents, s’han reduït les prestacions –grans dependents han passat a tenir una prestació de 20 euros el mes– i s’ha introduït el copagament de serveis com ara els centres ocupacionals.

El vídeo que ara publica la plataforma, a càrrec de la periodista Anna Boluda, recull uns quants casos de les comarques de l’Alcoià i el Comtat. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any