Les eleccions britàniques en vint comptes de Twitter

  • Us oferim una llista de candidats i mitjans de comunicació que cal seguir durant la jornada electoral

VilaWeb
Redacció
07.05.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els ciutadans amb dret de vot d’Anglaterra, Cornualla, Escòcia, Gal·les i el nord d’Irlanda passen avui anticipadament per les urnes per a renovar els sis-cents cinquanta escons del parlament britànic. I per seguir les eleccions al minut, avui és especialment interessant de fixar-se en Twitter. L’etiqueta més genèrica és #GE2015 i els comptes que cal no perdre de vista durant la jornada són els següents.

Candidats

David Cameron: primer ministre sortint i candidat a la reelecció del Partit Conservador.

Ed Miliband: principal rival de Cameron a ocupar el número 10 de Downing Street, el dirigent del Partit Laborista s’hi manté frec a frec a les enquestes.

Nick Clegg: actual vice-primer ministre i cap del Partit Liberal-demòcrata, segons els sondatges és un dels polítics que sortiran més malparats de les eleccions d’avui pel pacte de govern amb els conservadors de l’última legislatura.

Nigel Farage: el líder del United Kingdom Independence Party (UKIP), amb un discurs antieuropeista i antiimmigració, pot obtenir un bon resultat a costa dels ‘tories’.

SNP: el Partit Nacional Escocès pot ser la clau de les eleccions d’avui. Després de la derrota en el referèndum sobre la independència del 18 de setembre, el partit dirigit des d’aleshores per la primera ministra Nicola Sturgeon podria obtenir una històrica victòria a Escòcia i passar dels sis escons a Westminster actuals a més d’una cinquantena, pràcticament tots els corresponents a Escòcia. Un dels diputats segurs serà l’ex-primer ministre Alex Salmond.

Natalie Bennett: cap del Partit Verd d’Anglaterra i el País de Gal·les.

Playd Cymru: el Partit Nacionalista Gal·lès, amb Leanne Wood al capdavant, també espera obtenir un bon resultat.

Tots els candidats: en aquesta web podeu trobar els comptes de Twitter de més de tres mil candidats de totes les formacions i circumscripcions.

Mitjans de comunicació

En un país on les principals capçaleres solen prendre una posició editorial per un partit o un altre en les eleccions, és important també de seguir-ne els comptes de Twitter:

The Guardian: així com el 2010 es va decantar pels liberal-demòcrates, en aquestes eleccions ha optat pels laboristes.

Daily Telegraph: el diari londinenc ha pres posició, en canvi, a favor del Partit Conservador.

The Economist: la capçalera econòmica també prefereix el vot per David Cameron.

BBC: com a servei públic, la línia informativa de la BBC mira de ser neutra. Proposa una llista específica de tots els seus periodistes i col·laboradors que segueixen l’escrutini.

VilaWeb ha elaborat una llista per facilitar el seguiment d’aquests comptes de Twitter en un sol espai. Us oferim fer-ho aquí:

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any