La Fira Internacional del Disc de Barcelona recorda els cinquanta anys del concert dels Beatles a la Monumental

  • La cita per a col·leccionistes i amants del vinil, que es tanca avui al vespre, té expositors de tot Europa i dels Estats Units

VilaWeb
ACN
03.05.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Fira Internacional del Disc de Barcelona recorda enguany el cinquantè aniversari del concert dels Beatles a la Monumental de Barcelona amb una exposició de fotografies i material en record del que va ser el primer i únic concert de la mítica banda de Liverpool a la ciutat. La fira arriba enguany a la dinovena edició i ha tornat a omplir l’Estació del Nord amb expositors de tot d’Europa i els Estats Units.

S’hi pot trobar tota mena de material musical, sovint difícil de trobar, de tots els estils i èpoques. Els organitzadors destaquen l’interès cada vegada més gran de molts joves que ‘han rescatat vinils dels pares i que vénen perquè aquí poden trobar material a molt bon preu’.

Enguany hi ha més de cent seixanta expositors que han desembarcat des dels Estats Units, França, Anglaterra i Alemanya amb ‘més d’un milió de discs de tots els estils i èpoques, alguns molt difícils de trobar’, segons que explicava el director, Joan Carles Vilella, que va destacar també que cada vegada hi havia més joves interessats pels vinils: ‘Han recuperat col·leccions dels seus pares i a la fira poden trobar material molt econòmic, això va en benefici de la gent que comença en el món del vinil.’

A la dinovena edició, hi tenen un espai reservat el Beatles amb material fotogràfic, retalls de premsa i objectes que recorden el concert que ara fa mig segle anys van fer a la plaça Monumental, el primer i únic a Barcelona.

La fira es pot visitar fins avui a les vuit del vespre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any