[VÍDEO] El cònsol espanyol a Perpinyà reclama que la ciutat s’identifiqui com a francesa i no com a catalana

  • Indignació entre les autoritats nord catalanes per la intromissió del diplomàtic espanyol, que havia estat candidat del PP per Barcelona

VilaWeb
Redacció
01.05.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El polèmic cònsol d’Espanya a Perpinyà, Gauden Villas, ha organitzat un terratrèmol polític a Perpinyà. En un acte públic sobre el turisme va defensar que Perpinyà hauria de deixar de dir que és una ciutat catalana per a afirmar-se com a francesa. ‘Haurieu de dir Perpinyà la francesa’ referint-se a l’eslògan de la ciutat que és ‘Perpinyà, la Catalana’.

La reacció de les institucions nord catalanes ha estat immediata, criticant la ingerència del cònsol espanyol. L’adjunt al batlle de Perpinyà, Brice Lafointe, li ha respost amb una llarga entrada al seu bloc on li recorda que un diplomàtic ha de respectar el lloc on és i que seria inconcebible que un francès anés a Madrid a dir-los què són o què han de ser. Això abans de fer-li saber que Perpinyà és Catalunya i que en tot cas ell és ‘lliure d’anar a algun lloc més ‘francés’.

Un polèmic periodista d’esports, reconvertit a la diplomàcia

Gauden Villas era un polèmic periodista esportiu que el president de la Generalitat Valenciana Francisco Camps va reorientar cap a l’àrea de relacions internacionals. Abans havia fet tasques també a les ambaixades espanyoles a Londres i Veneçuela.

Políticament Villas va formar part de les llistes del PP al Parlament de Catalunya en les eleccions del 2012, situat en el lloc 16 de la circumscripció de Barcelona. Nascut al 1971 es va llicenciar en Dret a la Universitat de Barcelona.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any