Les sardanes prenen el ‘Fes Ta Festa’

  • Es presenten dos projectes relacionats amb la dansa: el catàleg en línia de l’obra musical de Juli Garreta i el nou disc d’Enric Ortí

VilaWeb
Jesús Ventura i Amadeu Carbó
02.05.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Comencem amb l’Octavian Mocanu, que com cada inici de mes ens porta un nou capítol de les seves ‘Paraules de festa’. És una secció que repassa algunes de les festes més importants del mes que s’inicia i que després juga a fer anagrames i jocs de paraules amb els mots més característics del calendari festiu. Aquest ‘Maig de 2015’ li ha suggerit molta teca, ja ho sentireu.

A les notícies us parlarem del ‘Catàleg en Línia de l’obra musical de Juli Garreta’ que ha publicat l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i que es presentarà el proper dissabte, 9 de maig, a les 10 del matí a la Sala Abat Panyellas del Monestir de Sant Feliu de Guíxols. L’acte el clourà la Cobla Sant Jordi, amb la interpretació de sis sardanes inèdites del mestre ganxó, una troballa fruit del treball de recerca realitzat.

I també parlarem del concert de presentació del segon CD de Sardanes d’Enric Ortí que ha enregistrat la mateixa cobla Sant Jordi, i que es farà el mateix 9 de maig, a partir de dos quarts de deu de la nit, al Teatre Auditori del Mercat Vell de Ripollet. Un dissabte ‘mogudet’ per aquests de la Sant Jordi!

I com sempre el programa té una bona munió de seccions, com ara la ‘Crònica castellera’ d’en Carles Esteve, on destaca que enguany ‘Setze colles ja han fet castells de 8, set més que l’any passat en aquestes dates’. En Víctor Pàmies ens comentarà una altra de les ‘Dites i refranys’ més populars d’aquest país, aquella que assevera: ‘Qui a dos amos vol servir, a un o altre ha de fallir’. També tindrem un ‘Sons de la tradició’ d’en Ramon Vilar que ens porta una cançó de galanteig anomenada ‘Les transformacions’.

L’Amadeu Carbó ens serveix un altre dels seus ‘Expedients C’ que ens parla de ‘Sant Pancraç’. I també descobrirem un altre dels ‘Secrets de l’Etnològic’ de la mà d’en Gustau Molas, que aquesta vegada ens parla de ‘Castanyoles’.

I a més, música de la bona: les sardanes ‘Rambla de les Flors’, de Joan Lluís Moraleda i ‘Petons de matinada’, d’Enric Ortí. I una jota tradicional del Priorat arranjada per en Francesc Tomàs ‘Panxito’ que el grup Clau de Lluna va enregistrar com ‘La gresca’.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any