Colors sonors

  • Una aplicació per a iPhone permet de relacionar colors amb notes musicals

VilaWeb
Redacció
03.05.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquesta setmana el primer ciborg reconegut oficialment per un govern al món, Neil Harbisson, ha estat notícia per haver reivindicat d’una manera ben singular les seves arrels catalanes. Recordem que Harbisson va néixer amb una condició visual anomenada acromatòpsia, que li impossibilita de distingir els colors més enllà del blanc i el negre. Per això es va inventar l’Eyeborg, un dispositiu en forma d’antena que li serveix per percebre les freqüències que emeten els colors i transformar-les en impulsos audibles que rep a les orelles via òssia. No pot veure els colors, però sí escoltar-los: el mateix que permet ara una nova app.

Es diu Bug i no ha estat desenvolupada per Harbisson ni la seva Cyborg Foundation, sinó per l’estudi de disseny Linked by Air.

Una vegada descarregada a l’iPhone (per 0,99 dòlars), sols cal dirigir la càmera del mòbil als objectes que ens envolten i fer clic a la pantalla per sentir el so de cada color. L’aplicació relaciona cada espectre de color amb un to musical concret, de manera que es pot arribar a fer música amb una disposició d’objectes adequada.

A Bug, el vermell és la nota més baixa i el violeta, la més alta, mentre que el groc i el verd són al mig de l’escala.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any