Bona diada de ‘Star Wars’

  • Els seguidors de 'La guerra de les galàxies' celebren avui el seu dia a tot el món

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.05.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Si sou fans de la sèrie de films de ‘La guerra de les galàxies’, avui és un dels vostres dies assenyalats. El 4 de maig, en anglès, sona de manera semblant a una de les frases més famoses de la sèrie de George Lucas, ‘May the force be with you’ (‘que la força t’acompanyi’), i aquesta coincidència ha fet que grups de seguidors celebrin la data.

La primera celebració de l’Star Wars Day coincidint amb el ‘May the 4th’ es va fer el 2011 al Toronto Underground Cinema, amb un concurs de disfresses, jocs i projeccions de films.

Any rere any, la celebració ha anat agafant més volada atès que l’han assumida els estudis de Disney a Hollywood, amb un intens programa d’esdeveniments i festes per a homenatjar la cultura ‘Star Wars’.

Si no podeu celebrar la diada avui o voleu més motius per a celebrar-la, no us preocupeu pas, perquè en teniu una segona oportunitat el 25 de maig: des del 2007, la ciutat de Los Angeles (Califòrnia) també va declarar aquesta data Dia de Star Wars, en record del llançament del primer film de ‘La guerra de les galàxies’, el 25 de maig de 1977.

Si voleu commemorar totes dues diades a la vostra manera, ací en teniu unes quantes propostes i idees. És clar, també us podeu arribar als nombrosos clubs de fans dels films, com l’Star Wars Catalunya, que organitza avui a la tarda una concentració de fans a la FNAC Triangle de Barcelona.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any