Pujada a Sant Pere de Rodes des de tots els pobles del cap de Creus

  • L'Associació Via Pirena Alt Empordà organitza per tercer any una completa jornada de descoberta del monestir i el seu entorn

VilaWeb
Redacció
03.05.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Cadaqués, la Vall de Santa Creu, Llançà, Palau-saverdera, Pau, el Port de la Selva, Roses, la Selva de Mar i Vilajuïga. Són tots els pobles del cap de Creus des d’on avui al matí han sortit caminaires en direcció a l’imponent monestir de Sant Pere de Rodes. La caminada ha estat organitzada per tercer any per l’Associació Via Pirena Alt Empordà, que ha rebut els participants al poble de Santa Creu, davant l’església de Santa Helena.

Allà mateix se’ls ha obsequiat amb un record i galetes i vi dolç. Hi havia servei de bar, venda de samarretes commemoratives i portes obertes de l’església.

A les 11.30 l’activitat s’ha concentrat al monestir, on s’ha fet una ballada de sardanes a la plaça amb la Cobla els Rossinyolets de Castelló d’Empúries i al llarg de tota la jornada hi ha hagut portes obertes a Sant Pere de Rodes i visites guiades gratuïtes a tot el conjunt monumental.

Enguany també es proposava una visita als horts de Sant Pere de Rodes, a càrrec de l’Escola Foresterra-Fundació Antonio Jiménez, responsable de la recuperació dels antics horts del monestir. I el restaurant de Sant Pere de Rodes ha ofert avui un menú especial.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any