Jordi Cuminal: ‘La independència és l’únic camí possible per a poder viure com a catalans’

VilaWeb
Redacció
06.05.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Jordi Cuminal (Sant Celoni, 1977) és el director general de Comunicació de la Generalitat de Catalunya. Va ser diputat per CiU al parlament català durant la vuitena legislatura. Entre el 2004 i el 2008 va ser el secretari general de la JNC i entre el 2007 i el 2011 va exercir de primer tinent batlle de Sant Celoni.

―Per què i per a què voleu la independència de Catalunya?
—La qüestió crec que no és voler-la, sinó estar convençut de poder aconseguir-la. I l’aconseguirem. És l’únic camí possible per a poder viure com a catalans. Som una societat oberta, cooperativa, treballadora, emprenedora, moderna i acollidora. I actualment l’ofec, la manca de llibertat i el retrocés en tots aquests àmbits és impressionant. Hi ha una manera de viure com a catalans que va enrere. I no podem cedir.

―Què pot aportar una Catalunya independent al món?
—Estic bastant content de tot allò que podem aportar. Som de les poques societats d’Europa que en aquests moments tenim un projecte positiu i il·lusionador, compartit per una àmplia majoria de la societat, que es basa en la democràcia i en la millora del futur. Hi ha una part d’Europa que està convençuda que comparteix un projecte que li permetrà de viure millor. No sé si això passa enlloc més d’Europa. Per a Europa, som una entrada d’aire fresc que ve de la Mediterrània, una cosa que li convé molt.

El món és el millor lloc on podem jugar la partida que juguem. És on els nostres valors de democràcia, de llibertat i de justícia s’entenen millor. Com a fet anecdòtic, pot ser molt positiu que el Barça jugui una final de Champions a Berlín contra el Madrid, amb més de vuitanta milions d’espectadors de tot el món veient com s’enfronten no solament dos equips, sinó dos sistemes de valors diferents, dues identitats diferents i, en definitiva, dos països diferents.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any