Les estrenes: Els ‘Vengadores’ s’enfronten a un dels seus pitjors enemics, Ultron, a la segona part cinematogràfica de la saga

  • Repassem la cartellera

VilaWeb
Redacció
01.05.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els amants del món del còmic i del cinema de superherois tenen una cita important aquesta setmana amb l’estrena de ‘Vengadores: La era de Ultrón’. Es tracta de la segona part de la saga dels superherois de Marvel on el Capità Amèrica, Hulk, Thor i Iron Man s’enfronten a un dels seus pitjors enemics: l’androide Ultron. Així mateix, aquest cap de setmana arriben a les grans pantalles els films d’animació ‘Astèrix. La residència dels déus’ en català.

> Avengers: Age Of Ultron (‘Vengadores: La Era de Ultrón’). Direcció: Joss Whedon. Intèrprets: Scarlett Johansson, Hayley Atwell, Elizabeth Olsen; Chris Hemsworth, Idris Elba, Chris Evans. Gènere: . Esbós: Després de la caiguda de S.H.I.E.L.D., Tony Stark crea Ultrón, un sistema de seguretat artificial per a protegir la terra. No obstant això, quan l’androide pren consciència i es revela contra el seu creador, els ‘Vengadores’ hauran de destruir-lo abans que aniquili la humanitat. (Vídeo).

> Astèrix: La residència dels Déus (‘Astérix: Le domaine des dieux’). Direcció: Louis Clichy i Alexandre Astier. Gènere: Animació. Esbós: Juli César presenta un pla per construir una urbanització de luxe al costat del llogaret gal. La finalitat de l’urbanització és de seduir als vilatans i obligar-los a adaptar-se a l’estil de vida de Roma. Els plans de César però xocaran amb dos dels més grans herois entre els gals: Astèrix i Obèlix. En català. (Vídeo).

> Difret. Direcció: Zeresenay Mehari. Intèrprets: Meron Getnet, Tizita Hagere, Haregewine Assefa; Mekonen Laeake, Brook Sheferaw. Gènere: Drama. Esbós: Hirut és una adolescent de 14 anys d’Etiòpia que un dia, mentre torna a peu de l’escola, és segrestada per un grup d’homes a cavall. Al seu poble raptar a una jove per casar-se és una pràctica habitual i també una antiga tradició. Afortunadament, però, el país que es va transformant i s’obre a la igualtat de drets. Basada en fets reals. (Vídeo).

> Che strano chiamarsi Federico (‘Que Extraño Llamarse Federico’). Direcció: Ettore Scola. Gènere: Documental. Esbós: Aquest any es compleixen vint anys de la mort de Federico Fellini i el seu col·lega i amic Ettore Scola es torna a posar rere la càmera per retre-li homenatge. Fa un recorregut pel cinema fantàstic del director, que també va ser el seu mentor, mostrant material d’arxiu i cinema experimental. (Vídeo).

> Words and pictures (‘Lecciones de amor’). Direcció: Fred Schepisi. Intèrprets: Juliette Binoche, Valerie Tian, Amy Brenneman; Clive Owen, Navid Negahban, Bruce Davison. Gènere: Comèdia. Esbós: Ambientada en una escola d’elit ubicada a Nova Anglaterra, el film gira al voltant de la polèmica relació entre un professor de llengua, Jack Marcus, i una nouvinguda professora, l’artista Dina Delsanto. Amb la complicitat de segles alumnes, els dos professos desencadenaran una guerra de paraules contra imatges per expressar el seu amor. (Vídeo).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any