El govern impulsa la Càtedra Abel Martínez Oliva com a ‘homenatge permanent’ al professor mort

  • Estarà adscrita a la Universitat de Lleida amb l'objectiu de potenciar la recerca en l'àmbit de l'educació i l'adolescència

VilaWeb
ACN
28.04.2015 - 15:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern ha aprovat crear la Càtedra Abel Martínez Oliva, mestre de l’institut Joan Fuster de Barcelona mort per l’agressió d’un alumne. El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha explicat que vol ser l’expressió d’un ‘homenatge permanent’ al docent i que té per objectiu potenciar la recerca i la formació en l’àmbit de l’educació i l’adolescència. La nova càtedra estarà adscrita a la Universitat de Lleida, ciutat d’on era originari el professor. Vol ser un espai de reflexió i anàlisi interdisciplinària sobre d’educació i l’adolescència i establir línies de treball per estudiar el comportament dels adolescents en aquest àmbit.

Amb aquest acord els departaments d’Economia Coneixement, d’Ensenyament i de Salut, col·laboraran amb la Universitat de Lleida per potenciar la recerca i la formació en l’àmbit de l’educació. Una decisió que s’ha pres després dels fets de la setmana passada en què un professor d’un institut de Barcelona va morir per l’agressió d’un alumne. La voluntat del Govern és mantenir viva la memòria d’aquest mestre que va néixer a Lleida i que des del 2008 va exercir com a docent en diferents centres educatius de Catalunya.

La nova Càtedra Abel Martínez Oliva permetrà, entre d’altres qüestions, establir línies de treball conjuntes per estudiar el paper i el comportament de l’adolescència dins del sistema educatiu, coordinar projectes d’investigació o bé oferir seminaris, conferències o jornades.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any