Set detinguts en els escorcolls pel cas Innova

  • A més de la primera tinent de batlle de l'Ajuntament de Reus, hi ha quatre ex-directius de Sagessa, el director gerent d'una mútua i un empresari

VilaWeb
VilaWeb
ACN
28.04.2015 - 13:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ja hi ha set detinguts en els vint-i-cinc escorcolls simultanis que es fan des de primera hora a diverses ciutats en el marc del cas Innova. El TSJC ja ha confirmat els noms de set detinguts. A més de la primera tinent de batlle de l’Ajuntament de Reus, Teresa Gomis (CiU) la guàrdia civil ha detingut els ex-directius de Sagessa Joan Maria Benet, Enric Agustí, José Augusto García Navarro, i Lluís Nualart, que també va ser director de l’Hospital Sant Joan de Reus. Entre els detinguts també hi hauria el director general d’Activa Mutuas 2008, Miguel Àngel Puig; i l’empresari de Traider S.L Luís Márquez Álvarez.

L’operació, tutelada pel Jutjat d’instrucció número 3 de Reus, ha fet una vintena d’escorcolls a ciutats com Tarragona, Reus, Valls, Amposta, Cambrils, La Selva del Camp i Riudecols. De moment, hi ha set detinguts confirmats però no es descarten noves detencions en les properes hores.

Les diferents entrades s’han fet a la unitat administrativa de l’Hospital Sant Joan de Reus -on s’ha ha adreçat la comissió judicial formada pel jutge instructor, la secretària judicial i un interventor de la Intervenció General de l’administració de l’estat-; a totes les seus del grup Sagessa; a l’Hospital Comarcal d’Amposta; als ajuntaments de Reus i Cambrils; a l’Institut Pere Mata de Reus; a la seu de l’empresa Activa Mutuas 2008 a Tarragona; a l’empresa Ambulàncies Reus; així com en altres empreses privades relacionades amb el món de la sanitat a Tarragona i Reus, i en els domicilis particulars de les persones implicades. A més, també s’ha requerit documentació a altres empreses privades i a l’Ajuntament de La Torre de l’Espanyol (Ribera d’Ebre).

Les diligències practicades  formen part de la peça número 4 del cas Innova -que afecta l’Hospital de Reus i que és sota secret de sumari- que s’instrueix en el jutjat número 3 de Reus. La guàrdia civil diu que s’investiga una possible trama de càrrecs públics, directius d’empreses públiques i empresaris per dur a terme els suposats delictes, relacionats amb algunes contractacions, segons han informat a l’ACN fonts pròximes al cas.

L’operació, batejada per la guàrdia civil com a ‘Curatio-Cirugía’, ha desplegat més d’un centenar d’efectius, acompanyats per personal de la Intervenció general de l’Administració de l’Estat (IGAE) i de l’Agència estatal de l’Administració Tributària (AEAT).

L’entrada a l’Ajuntament de Cambrils obliga a ajornar el ple

En el moment en què la guàrdia civil ha entrat a l’Ajuntament de Cambrils es feia el ple ordinari del consistori. La batllessa, Mercè Dalmau, d’acord amb la resta de portaveus, ha decidit ajornar el ple fins més tard arran de la petició de requeriment de documents per part dels agents.

Segons ha explicat la batllessa, la guàrdia civil i la secretària judicial demana a l’Ajuntament documentació de l’any 2008, que podria estar relacionada amb l’Hospital lleuger de Cambrils, inaugurat l’any 2010 i gestionat també per Sagessa. Fonts municipals han confirmat que l’escorcoll ha durat un parell d’hores i que tota la documentació requerida forma part de l’anterior mandat municipal.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any