ERC recorda a ICV-EUiA que la ponència sobre la llei electoral va acordar esmenar l’articulat

  • Els republicans es refermen en el text firmat també amb CiU i CUP i defensen el model de la comissió d'experts

VilaWeb
Aleix Moldes – ACN
27.04.2015 - 16:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

ICV-EUiA ha registrat una esmena a la totalitat amb text alternatiu contra la proposició de llei electoral acordada amb CiU, ERC i la CUP. Els ecosocialistes, signants del document que es votarà al parlament el 6 de maig, han respectat l’articulat de l’administració electoral, però han afegit un capítol sobre el sistema electoral. En el text, divideixen el territori en set circumscripcions i reparteixen els escons en funció d’un recompte nacional per a garantir major proporcionalitat. 

Si l’esmena és rebutjada, el text de la ponència, que no parla sobre el sistema electoral, seguiria la tramitació normal. ICV-EUiA ha desafiat els altres grups, especialment el PSC, a fer el mateix.

La portaveu d’ERC, Anna Simó, ha recordat als dirigents d’ICV-EUiA que la ponència sobre la llei electoral al parlament va tancar amb un acord entre CiU, ERC, els ecosocialistes i després la CUP, per dur-la a ple el 6 de maig i esmenar l’articulat pel sistema electoral. ‘És bo que hi hagi 87 diputats signants de la ponència conjunta i que en les esmenes a l’articulat cadascú presenti el model electoral que consideri oportú, és el que s’havia parlat en ponència, amb la firma d’ICV-EUiA’, ha dit. ‘Presenten una esmena a la totalitat al que ells van signar? D’acord’, ha apuntat la dirigent republicana. Els republicans es fan seu el model de la comissió d’experts perquè creuen que genera més ‘consens’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any