Les víctimes del vol de Germanwings poden ser repatriades en dues setmanes o tres

  • La vice-presidenta Ortega hagués preferit que la cerimònia d'avui fos multiconfessional tot i que valora que al final hi hagi representants d'altres religions

VilaWeb
VilaWeb
ACN
27.04.2015 - 12:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La vice-presidenta del govern, Joana Ortega, ha afirmat que els cossos de les víctimes de l’avió de Germanwings es podrien repatriar en ‘un parell, màxim tres setmanes’. En declaracions a la Xarxa, Ortega ha elogiat la feina de les autoritats franceses, de qui ha dit que ‘ho estan gestionant amb molta diligència i rigor’. ‘Sé que s’estan fent gestions perquè sigui el més aviat possible’, ha afegit la vice-presidenta, que ha avisat que el treball és ‘complicat i lent’ . D’altra banda, Ortega ha admès que li ‘sap greu’ que la cerimònia d’aquesta tarda a la Sagrada Família no sigui multiconfessional, tot i que ha valorat que compti amb representants de les comunitats evangèlica, jueva i musulmana.

Ortega també ha comentat que les víctimes de la tragèdia aèria als Alps ja s’han pogut identificar després de concordar les mostres d’ADN amb la dels seus familiars.

D’altra banda, la vice-presidenta ha destacat que el funeral, preparat per l’arquebisbat i el govern espanyol, podrà tenir un ‘to ecumènic que permetrà que tothom s’hi pugui sentir representat’. ‘El més important és que per respecte a les víctimes la cerimònia pugui recollir tot l’escalf dels catalans cap aquestes persones que han passat per una situació tan complicada com és perdre els seus éssers estimats’, ha afegit.

En l’entrevista, Ortega també s’ha referit al terratrèmol del Nepal i ha assegurat que ‘hi ha preocupació’ per saber l’estat de les persones que encara estan desaparegudes i ha indicat que no sap si entre aquestes n’hi ha alguna de catalana. La vice-presidenta ha transmès la ‘preocupació i afany’ del govern per oferir la seva ajuda als habitants del Nepal després del ‘terrible terratrèmol’ d’aquest cap de setmana.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any