Mobilitzar el vot exterior el 27-S, objectiu de la nova campanya de l’ANC

  • L'ANC (Assemblea Nacional Catalana) ha posat en marxa una campanya per assegurar que 200.000 catalans residents a l’estranger puguin votar a les eleccions plebiscitàries ...>>
    Dl. 27 d'abril del 2015

VilaWeb
Redacció
27.04.2015 - 11:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha posat en marxa una campanya amb l’objectiu de mobilitzar el vot dels catalans residents a l’estranger a les eleccions del 27 de setembre. Es tracta de la iniciativa internacional prioritària segons l’entitat indepedentista aquest 2015, especialment per les 37 assemblees exteriors que té arreu del món. Actualment, els catalans residents a l’estranger amb dret de vot superen els 200.000 i ‘poden ser decisius per assegurar una majoria independentista a les plebiscitàries’. Una campanya que també ens toca a Catalunya Nord ja que, evidentment, l’estat espanyol ens considera (els nord-catalans) estrangers.

L’eix principal de la campanya Mobilitzem el vot exterior és l’estrena de la web informativa, i un díptic amb les explicacions per fer els tràmits necessaris en funció de la situació de cadascun dels catalans residents a l’estranger. A més a més, també s’ofereixen eines per animar a votar als familiar i amics residents a l’estranger, mitjançant les xarxes socials, la missatgeria mòbil i un model de correu electrònic per poder enviar a tots els contactes.

La campanya pretén mobilitzar els catalans residents a l’estranger, però a la vegada apel·la als catalans que resideixen a Catalunya a fer-se responsables de transmetre aquesta informació:

‘Mobilitzem el vot exterior que, a més de la web comptarà amb altres accions i materials informatius, es desplegarà en dues fases. La primera és la d’aconseguir que els catalans residents a l’exterior s’inscriguin ‘ràpidament’ al CERA o a l’ERTA, per evitar problemes produïts en comicis anteriors, en què milers de catalans es van quedar sense poder votar. La segona fase serà la d’aconseguir que tots els inscrits al CERA o a l’ERTA exerceixin el seu dret de vot i ho facin per opcions independentistes’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any