Ja hi ha més de 2.500 morts a causa del terratrèmol del Nepal

  • Hi ha més de cinc mil ferits · Molts ciutadans de Kàtmandu han perdut la casa

VilaWeb
Redacció
26.04.2015 - 21:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Es continuen rebent notícies de més estralls causats pel terratrèmol del Nepal. La xifra de morts ja supera els 2.500, segons el darrer recompte de les autoritats oficials. També hi ha nombrosos ferits: uns sis mil. No són pas xifres definitives i ben probablement continuaran augmentant.

És el resultat d’un fort sisme de 7,8 graus a l’escala de Richter que hi va haver dissabte, amb l’epicentre situat entre Kàtmandu i Pokhara. El tremolor es va sentir fins a les ciutats índies de Nova Delhi o Calcuta o a la frontera amb el Pakistan. A més, hi ha hagut nombroses i violentes rèpliques, una de les quals ha superat els 6 graus i s’ha notat al Nepal, a l’Índia i a Bangladeix.

Els equips de rescat de l’exèrcit i de les autoritats nepaleses, reforçats amb l’arribada d’efectius de l’Índia, continuen treballant, sobretot a Kàtmandu, la capital de país i una de les zones més afectades. En aquest punt, molts ciutadans han perdut la casa a causa dels ensorraments d’edificis.

Per culpa dels ensorraments i per por de tornar a les cases que no han estat malmeses, part de la població s’aixopluga temporalment en tendes de campanya. Centenars de milers de persones passen la segona nit fora de casa. El govern del Nepal ha declarat l’estat d’emergència a les zones afectades i ha sol·licitat assistència humanitària.

Entres les construccions afectades a la capital nepalesa hi ha la famosa torre de Dharahara, del segle XIX i reconeguda per la UNESCO per la seva importància arquitectònica. Sembla que hi van quedar atrapades sota la runa una cinquantena de persones.

Allaus a l’Everest

Les allaus que ha causat el terratrèmol a la zona de l’Everest han colgat alguns campaments ocupats per expedicions xineses i japoneses. En aquest punt, han mort almenys disset persones.

 

Informació relacionada:

Núria Picas i Ferran Latorre des de l’Himalaia: ‘És un caos, esperem que la terra es calmi’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any