Mas demana als catalans de l’exterior que participin en les eleccions municipals i al Parlament

  • 'Venen decisions molt importants amb què ens juguem el ser o no ser', afirma el president en un missatge institucional

VilaWeb
ACN
26.04.2015 - 14:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha adreçat un missatge als catalans que viuen fora del país en el qual subratlla que en els pròxims mesos ‘venen decisions molt importants’, amb eleccions no només municipals sinó, sobretot, al Parlament de Catalunya. I els insta a fer els tràmits que calgui per poder-hi participar, perquè ‘aquesta vegada ens juguem gairebé el ser o no ser i, per tant, us demano que estigueu molt atents, de cara a contribuir a decidir com a col·lectivitat i com a nació el nostre propi futur, en pau i llibertat’. Mas ha fet aquest missatge institucional amb motiu del Dia Internacional de la Catalunya Exterior, que se celebra cada any el primer diumenge després de Sant Jordi.

El govern va establir l’any 1999 aquesta diada per reconèixer la trajectòria dels catalans expatriats, reforçar el manteniment de la seva identitat i agrair la tasca que fan en favor de la projecció internacional de Catalunya, sobretot per part dels casals catalans i altres xarxes com Catalans al Món.

En el missatge, enregistrat en vídeo, el president de la Generalitat agraeix ‘l’enorme mobilització dels catalans al món’, a través dels casals i de les xarxes socials, ‘a favor del gran projecte polític català, que no és altre que poder decidir el nostre futur en llibertat i poder exercir la nostra sobirania i el nostre dret d’autodeterminació’. ‘Sé fins a quin punt us ho creieu’, afegeix el cap de l’executiu català, i posa com a exemple la participació activa en el 9N de nombroses comunitats catalanes a l’exterior.

Artur Mas assegura als catalans que viuen fora del país que tots ‘formem part d’una sola comunitat, d’un sol país i d’una sola nació’. En aquesta línia destaca el projecte de llei de la Comunitat Catalana a l’Exterior, aprovat aquesta setmana pel Consell Executiu i enviat al Parlament, perquè ‘les persones catalanes que esteu fora pugueu tenir drets i deures similars als que tenim a Catalunya i, sobretot, els serveis de la Generalitat’.

ERC se suma a la crida

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Alfred Bosch, s’ha sumat aquest diumenge a la crida d’Artur Mas, per demanar als catalans de l’exterior que participin a les eleccions municipals i a les del Parlament. Segons el republicà, ‘demanar el vot és una cosa que les institucions han de fer i, per tant, és bo que el president animi a la gent a anar a votar’. Bosch ha situat ERC ‘totalment al costat del govern’ perquè creu que és important que els catalans vagin a votar a totes les cites. D’altra banda, Bosch ha dit que els ciutadans ‘ja poden comptar’ amb què hi haurà eleccions el 27-S al Parlament i que aquestes tindran caire plebiscitari.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any