Junqueras: ‘La independència pot arribar d’aquí a dos anys’

  • El president d'ERC es mostra convençut que hi haurà eleccions el 27-S en una entrevista a La Sexta

VilaWeb
ACN
26.04.2015 - 09:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Oriol Junqueras, s’ha mostrat aquest dissabte a la nit ‘convençut’ que hi haurà eleccions a Catalunya el 27-S i ‘que tots els partits implicats faran el possible’ perquè se celebrin’. Ho ha dit en una entrevista al programa de televisió ‘La Sexta noche’, hores després que el president Mas assegurés a Balaguer que se la ‘tornarà a jugar’ i que tornarà a ‘posar la cara’ per tal que els catalans puguin votar en unes eleccions de caire plebiscitari. Això sí, en una al·lusió implícita als republicans, el president del Govern ha reclamat que tothom remi ‘en el mateix sentit’ al Parlament.

‘És evident que amb CiU no només ens uneix la independència, però en la lluita contra la corrupció, la transparència o la lluita pels drets socials, ens separem’, ha respost Junqueras en l’entrevista televisiva, que ha comptat amb la participació de diversos tertulians. ‘Si estigués en joc la privatització d’un hospital públic, nosaltres votaríem en contra’, ha afegit. 

El president d’ERC ha demanat que la ‘voluntat dels ciutadans’ sigui respectada ‘si la majoria decideixen que Catalunya ha de ser independent’. ‘No és que Espanya s’oposi al fet que els ciutadans catalans votin. Ho fan alguns partits polítics’, ha considerat Junqueras, qui ha vaticinat que ‘si tot es planteja com desitgem al full de ruta, la independència podria produir-se en dos anys’. Aquí ha fet un apunt personal referint-se al seu segon fill, una nena, nascuda fa pocs dies. ‘Espero que la meva filla tingui quants menys anys millor quan hi hagi una Catalunya independent’, ha raonat. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any