Mas insisteix que el 27-S hi haurà eleccions i reclama el suport d’ERC

  • El president retreu implícitament als republicans que votessin en contra el consorci sanitari de Lleida

VilaWeb
ACN
25.04.2015 - 21:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat des de Balaguer que se la ‘tornarà a jugar’, tornarà a ‘posar la cara’ i tornarà a ‘rebre les bufetades’ que faci falta per tal que el 27 de setembre els catalans puguin votar en unes eleccions de caire plebiscitari. Però perquè això sigui possible ha reclamat implícitament a Esquerra Republicana que no hi posi traves. En aquest sentit, ha retret als republicans -sense citar-los- que votessin en contra del consorci sanitari de Lleida al Parlament. Per assegurar l’èxit del procés que ha de culminar el 27-S el president Mas ha llançat un missatge als seus socis parlamentaris: tots han de remar ‘en el mateix sentit’.

El president ha titllat d”absurd’ que s’hagi qüestionat la seva voluntat de convocar les eleccions el 27 de setembre perquè seria anar en contra dels seus propis actes. ‘Si vaig decidir jo aquesta data és perquè vaig entendre que era la data possible i convenient’, ha dit.

Artur Mas ha volgut esborrar qualsevol dubte en aquest sentit: ‘Si el poble de Catalunya està decidit a decidir el seu futur com a país i com a nació ho podrà fer, i jo ho facilitaré tant com pugui i en tot moment, i si ens l’hem de jugar ens la jugarem, i si hem de posar la cara la tornarem a posar, i si hem de rebre bufetades les tornarem a rebre. És prou clar?’, ha manifestat.

El president ha insistit que ‘perquè les coses surtin bé tothom ha de remar en la mateixa direcció i tothom s’ha d’ajudar. I tinc dret a reclamar que quan es fan votacions al Parlament si estem d’acord que hem de fer un camí junts hem de votar junts’, ha prosseguit. Un missatge implícitament dirigit a ERC, a qui reclama que ‘ningú posi cap mena d’entrebanc en el dia a dia del país que també s’ha de complir’.

En aquest sentit, ha posat l’exemple de la votació sobre el consorci sanitari de Lleida al Parlament en què ERC es va sumar als partits de l’oposició per demanar l’aturada de la seva creació. ‘Si la gent de Lleida pot treure un bon benefici del seu consorci sanitari des del punt de vista de l’atenció de la seva salut l’hem d’acabar fent’, ha puntualitzat. ‘Vull reclamar que si hem d’anar junts la feina es faci conjuntament i sense entrebancs, i quan n’hi ha -d’entrebancs- s’han de denunciar’, ha insistit.

Declaracions que Artur Mas ha fet durant la presentació aquesta dissabte a la tarda del candidat de CiU a Balaguer, l’actual alcalde Josep Maria Roigé. El president del Govern ha volgut destacar les ‘petites heroïcitats’ que suposen tirar endavant el país o el dia a dia de poblacions com Balaguer en moments d’escassetat de recursos.

Després d’un dinar amb militants de CiU de la Noguera, Artur Mas i Josep Maria Roigé han pujat a l’escenari on han conversat fent un cafè. L’actual alcalde ha agraït el suport del Govern en aquests anys de crisi fent referència als plans d’ocupació, el nou CAP, les obres dels jutjats (que estaran acabades en 3 o 4 mesos) o la reconversió en regadiu de prop de 800 hectàrees gràcies al canal Algerri-Balaguer. Mas li ha respost que ‘en moments en què no és fàcil quedar bé perquè no hi ha recursos per dir a tothom que sí, allà on s’inverteix és perquè se li dóna la màxima prioritat’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any