‘La Comunidad es ya el motor de recuperación económica’

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Amb aquesta contundència s’expressava el conseller Moragues, tal i com ho recollia la premsa el 8 d’abril. Supose que el conseller es referia a la ‘Comunidad Valenciana’, perquè així, ‘La Comunidad’, podria ser també una reunió de veïns. I el conseller, feliç i content, afegia encara: ‘La Comunidad crece además por encima del conjunto de España’. També faltaria saber en què ‘crece’.

Només uns dies després d’aquestes declaracions del conseller Moragues, els mitjans d’informació ens deien que la Generalitat tanca el 2014 amb 3.800 milions en factures impagades. Amb tot el conseller Moragues, una vegada més, ple d’optimisme, garantia que ‘antes del 24 de mayo habrá dejado a cero el gasto escondido’. Què li passa a una família si deu alguns rebuts de l’aigua o de la llum? O si no pot pagar la hipoteca? Tots ho sabem. Han estat moltes les famílies desnonades i que s’han quedat al carrer pel fet de no pagar la hipoteca. Però la Generalitat té 3.800 milions d’euros que no ha pagat i no passa res. Una incongruència més d’aquest sistema tan injust, que castiga els més dèbils i ho permet tot als més forts.

3.800 milions en factures impagades i ‘La Comunidad es ya motor de recuperación económica’. És tan motor, que la falta de fons (Levante 15 d’abril) impedeix obrir seixanta-dues residències i centres de dia, malgrat que hi ha dotze mil persones que necessitarien aquests serveis.

‘La Comunidad’ és tan ‘motor de la recuperación económica’, que no cal demanar un nou finançament econòmic, ja que el PP, a la Comissió d’Hisenda, una vegada més, ha rebutjat una esmena que demanava un nou sistema de finançament.

‘La Comunidad’ és tan ‘motor de la recuperación económica’, que el president del Comitè Electoral del PPCV deia fa uns dies que el seu partit ‘no va a hablar de corrupción durante la campaña electoral’. Com si no haguera existit. Com si haguera estat un malson. Com si els srs. Carlos Fabra, Víctor Campos o Ricardo Costa (entre molts d’altres) o les sres. Milagrosa Martínez, Ángelica Such o Sonia Castedo no hagueren estat mai militants del PPCV. El President del Comitè Electoral del PPCV afegia encara que volen vendre ‘la limpieza que el Presidente Fabra ha llevado a cabo en el partido en los últimos años con la aplicación de la llamada línea roja’. Si volen vendre la ‘limpieza’ que ha fet el President Fabra, serà pel fet que abans hi havia una brutícia? Per això el President del Comitè Electoral del PPCV es quedava tan ample quan deia: ‘Explicar el pasado está ahora en manos de los juzgados’. El PPCV no té res a dir per explicar el perquè de la ‘limpieza’ que ha fet el President Fabra? El PP no té res a dir quan el jutge Pablo Ruz ha culpat el tresorer d’Aznar de la caixa B? Per no parlar dels ex-ministres Jaume Matas o Rodrigo Rato o del sr. Bácernas.

‘La Comunidad’ és tan ‘motor de la recuperación económica’, que, segons afirmava el sr. Justo Valverde, ex-cunyat de l’ex-president Eduardo Zaplana, i ex-directiu de Terra Mítica, ‘l’1% de factures es pagava sense contracte’.

‘La Comunidad’ és tan ‘motor de la recuperación económica’, que les ruïnes romanes més antigues de la ciutat de València es troben abandonades en un solar, des de l’excavació que es va fer el 1996.

‘La Comunidad’ és tan ‘motor de la recuperación económica’, que la sra. Batlessa de València es permet gastar 278.000 euros en hotels, dinars i viatges. 278.000 euros que no ixen de la seua butxaca sinó que hem pagat els valencians.

‘La Comunidad’ és tan ‘motor de la recuperación económica’, que el mateix ministre José Manuel García Margallo ha reconegut que l’infrafinançament ofega el desenvolupament dels valencians.

‘La Comunidad’ és tan ‘motor de la recuperación económica’, que la ‘província’ d’Alacant (juntament amb les illes Balears) encapçala la pujada de l’atur el primer trimestre de 2015.

‘La Comunidad’ és tan ‘motor de recuperación económica’, que va ser el 2014 la que més habitants va perdre, amb 27.673 valencians menys.

‘La Comunidad’ és tan ‘motor de la recuperación económica’ que a l’Alcúdia, el meu poble, els pacients tarden tres setmanes a fer-se anàlisis de sang.

‘La Comunidad’ és tan ‘motor de la recuperación económica’ que un 83% dels jóvens valencians veu el seu futur laboral fora de l’Estat espanyol. Un nebot meu, sense anar més lluny, ha hagut d’anar-se’n al Brasil a buscar treball. I som ‘motor de la recuperación económica’.

‘La Comunidad’ és tan ‘motor de la recuperación económica’, que un centre ocupacional per a vuitanta discapacitats psíquics a Castelló de la Plana, està tancat des de 2009, any que acabaren les obres.

‘La Comunidad’ és tan ‘motor de la recuperación económica’, que el Ministerio de Fomento ha admès i justificat el retard del Corredor Mediterrani, ja que Fermed retardarà dos anys l’arribada a València del Corredor Mediterrani.

Realment, si amb aquests exemples (i n’hi ha molts més) ‘La Comunidad es ya el motor de la recuperación económica’, és que al conseller Moragues li fa falta anar a l’oculista.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any