Duran a Forcadell: ‘Seria possible que la presidenta de l’ANC ens deixés tranquils als d’Unió?’

  • 'Decidirem el que criem que haguem de decidir', piula el líder d'UDC a Twitter

VilaWeb
ACN
25.04.2015 - 18:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Seria possible que la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, ens deixés tranquils als d’Unió? Decidirem el que creiem que haguem de decidir’. Així s’ha expressat a Twitter, el president del comitè de govern d’UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, després que Forcadell s’hagi mostrat convençuda aquest dissabte en una entrevista a ‘El Suplement’ de Catalunya Ràdio que Unió s’acabaria decantant per la independència en el marc de la consulta interna del 14-J. 

Forcadell ha intervingut al costat de l’ex-militant del partit, alcalde de Vic i president de l’AMI, Josep Maria Vila d’Abadal, i de la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, i han recordat que a vegades ‘les bases empenyen les cúpules’.

Al matí, a Catalunya Ràdio, Forcadell s’ha mostrat convençuda que la militància d’Unió s’acabarà decantant a favor de la independència en la consulta interna del 14-J, encara sense pregunta definida. Casals ha parlat de ‘respecte’ a totes les formacions i en paral·lel amb Forcadell ha recordat que a vegades les bases ‘empenyen’ les cúpules. En aquest sentit, Foracadell havia apuntat que l’ANC té militants, regidors i alcaldes d’Unió i independentistes.

Vila d’Abadal s’ha tornat a mostrar partidari de fer d’Unió -el seu antic partit- una formació independentista d’acord amb les directrius fundacionals. Per això creu que els que no sigui clarament independentistes haurien de deixar la formació i ha apuntat que hauria de recaure a mans de la militància decidir també si es manté la federació amb CDC. ‘Que CiU segueixi, independentista’, ha conclòs. 

Castellà dóna les gràcies a Forcadell

Pocs minuts després de Duran, ha intervingut a la xarxa Antoni Castellà, veu visible del sector independentista d’UDC. ‘Carme Forcadell, gràcies per la feina que fas i pel respecte que tens per la gent d’Unió’, ha escrit també a Twitter. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any