Núria Picas i Ferran Latorre, des del camp base del Makalu, sobre el terratrèmol: ‘Estem bé’

  • De 7,9 graus a l’escala de Richter, el terratrèmol del Nepal ha deixat centenars de víctimes mortals i molts ferits

VilaWeb
Redacció
25.04.2015 - 11:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El fort terratrèmol de 7,9 graus a l’escala de Richter que ha afectat el Nepal i l’Índia i que ha deixat centenars de víctimes mortals i desenes de ferits també s’ha notat a la serralada de l’Himàlaia. En concret, s’ha percebut també el camp base avançat del Makalu, on hi ha els alpinistes catalans Núria Picas i Ferran Latorre.

Tots dos van arribar-hi dijous i han explicat a través de Twitter que han notat el terratrèmol, però que estan bé. A 5.700 m d’altitud, s’hi estaran els propers dies per a efectuar el procés d’aclimatació i per estudiar la ruta que els ha de dur al cim del Makalu entre el 15 i el 20 de maig, previsiblement.

Hem viscut un terratrèmol al CB del Makalu! Tot s’ha remogut una mica però estem bé. Molt preocupats per la gent que hi ha als Camps Superiors. @nuriapicasoficial

A photo posted by Ferran Latorre (@ferranlatorre) onApr 25, 2015 at 3:15am PDT

Forts estralls

El terratrèmol ha causat forts estralls al Nepal i l’Índia. A la capital de Katmandú i a la seva rodalia s’han ensorrat diversos edificis. Una torre del segle XIX ha quedat totalment afectada i ha atrapat una cinquantena de persones a l’interior.

El terratrèmol també hauria causat allaus a la zona de l’Everes, segons informa la CNN. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any