El PP inclou una esmena per les llibertats a Veneçuela en la retirada de la medalla d’or de València a Franco

  • EUPV ha abandonat el ple en senyal de protesta i anuncia que el durà als tribunals

VilaWeb
VilaWeb
ACN
24.04.2015 - 14:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ple de l’Ajuntament de València ha ratificat l’acord de la comissió de Cultura de retirada de la Medalla d’Or de la ciutat a Francisco Franco. La votació ha comptat però amb controvèrsia després que l’equip de govern del PP hagi introduït una esmena per reclamar respecte a les llibertats i els drets humans a Veneçuela. Els populars han justificat la inclusió assenyalant que es tractava de ‘defensar les llibertats’. El grup d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) ha abandonat el ple com a protesta i ha anunciat que el durà als tribunals. La retirada de la medalla ha estat votada per unanimitat mentre que l’esmena introduïda només ha comptat amb els vots a favor de PP i PSPV-PSOE.

El portaveu municipal d’EUPV, Amadeu Sanchis, ha dit que és ‘increïble’ que el PP ‘hagi forçat el reglament del ple i hagi introduït una modificació d’un acord per a introduir un tema que no s’havia tractat ni a la comissió, ni al darrer ple ni en la junta de portaveus’.

Sanchis ha explicat que per aquest motiu la seva formació ha abandonat el ple davant un gest que ha qualificat ‘d’autoritarisme real del PP per a no poder llevar-li única i exclusivament la medalla i introduir un tema de política internacional, en concret del que està ocorrent a Veneçuela, sense que l’oposició estigués assabentada d’aquest tema. Esperem que aquesta hagi estat l’ultima malifeta de la senyora Barberá’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any