Les fotografies mai vistes de Jessica Lange

  • A ‘Unseen’ l’actriu i fotògrafa mostra les imatges que ha realitzat els darrers vint anys · Algunes s’exposen per primera vegada a l’Arts Santa Mònica

VilaWeb
Redacció
25.04.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’actriu Jessica Lange té una faceta poc coneguda com a fotògrafa que ara es pot veure al Centre d’Arts Santa Mònica de Barcelona en el marc del festival Arts Libris. La mostra, que es diu ‘Unseen’ està formada per cent trenta-quatre fotografies que l’artista ha realitzat al llarg dels darrers vint anys. Són totes en blanc i negre i s’articulen al votant de dues sèries: ‘Things I see’ i ‘Mexico, On scene’. A més, gran part de les imatges de la col·lecció no han estat mai exposades i es presenten per primera vegada a Barcelona.

El 1967, Jessica Lange va obtenir una beca de la Universitat de Minnesota per estudiar fotografia, però els avatars de la vida estudiantil la van dur a Europa, on va decidir donar preferència a  l’art dramàtic abans que a la pràctica fotogràfica. Aleshores va començar la seva carrera com a actriu, que la va portar a convertir-se en protagonista de films emblemàtics i a rebre dos Oscar com a millor actriu per les seves actuacions a ‘Tootsie’, el 1983 i a ‘Blue Sky’, el 1995.

Més endavant, a principis dels anys 9, Jessica Lange reprengué la seva activitat fotogràfica. Inicialment enregistrava imatges en el decurs dels seus viatges, com ara els Estats Units, França, Finlàndia o Itàlia. Tot i això té una especial predilecció per Mèxic, un país que li agrada especialment  per les seves llums i les seves grans nits. De fet, la segona part de la mostra ‘Unseen’, on s’hi poden veure sobretot retrats i paisatges, està exclusivament dedicada a Mèxic.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any