Joan Miquel Oliver presenta ‘Pegasus’ a Girona

  • En el marc del festival Strenes Miquel Gil també inicia ronda per celebrar els quaranta anys de carrera

VilaWeb
Redacció
25.04.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest vespre a les 21.00 al teatre Principal de Girona Joan Miquel Oliver presenta en primícia el seu nou disc, ‘Pegasus‘. Amb aquest concert iniciarà una ronda que de ben segur el portarà a recórrer una bona part del país durant tot l’estiu. ‘Pegasus’ és el tercer disc en solitari del músic i pel primer després de la dissolució d’Antònia Font.  En aquest treball Oliver ens transporta al seu món imaginari, farcit d’esferes, cactus, estrelletes i algun extraterrestre. A Girona l’estrenarà en directe en format ‘power-trio’ acompanyat pel bateria Xarli Oliver i l’ex-Antònia Font Jaume Manresa als teclats.

Aquest any Miquel Gil compleix quaranta anys de carrera musical i ha decidit celebrar-ho iniciant una ronda especial. Es diu ‘Matèria‘ i consta de cançons inèdites i de versions renovades d’alguns dels temes més emblemàtiques de la seva dilatada trajectòria. Tot i que des de la tardor passada ja ha fet alguna presentació prèvia de l’espectacle, a Girona donarà el tret de sortida oficial a la temporada de concerts. Hi actuarà en format de quartet i estrenarà noves sonoritats, atenent a la voluntat renovadora que sempre ha mostrat el seu treball.

Els inicis de Miquel Gil van lligats als d’Al Tall. Membre fundador jutnament amb Vicent Torrent i Manolo Miralles, aviat farà quaranta anys de la publicació del primer disc de la banda, ‘Cançó popular’. I el nou espectacle vol ser ‘un homenatge a la matèria primera’, d’aquí el títol. Després d’uns anys amb Al Tall, Gil va emprendre la carrera en solitari, durant la qual també va ser la cara visible de la banda Terminal Sud, a final dels anys 80. Des d’aleshores, ha publicat una vintena d’àlbums i s’ha convertit en un referent de la música del país.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any