El corc vermell guanya terreny a Catalunya Nord

  • 27 comunes més de Catalunya Nord tenen, oficialment, palmeres infectades amb el morrut de les palmeres o corc vermell (charançon rouge). Els propietaris de palmeres infectades ho poden pagar car ...>>
    Dv. 24 d'abril del 2015

VilaWeb
Redacció
24.04.2015 - 11:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ara són doncs 45 les comunes nord-catalanes amb palmeres infectades pel  corc vermell, o morrut, de les palmeres,  un insecte relativament gran, entre dos i cinc centímetres de llarg, i un color vermell òxid. Les seues larves excaven galeries de fins a un metre de llarg al tronc de les palmeres, arribant en moltes ocasions a matar la planta. Originari del sud-est asiàtic i la Polinèsia, el morrut de les palmeres s’ha estès a l’Àfrica i Europa, arribant a la Mediterrània a la dècada de 1980, essent detectat per primer cop a frança el 2006.

Els serveis oficials de la regió encarregades d’aquesta lluita, han llançat una alerta oficial, demanant als propietaris particulars de jardins que tinguin palmeres, de seguir els procediments per assabentar-se de si les seues palmeres estan malaltes o no. Si aquestes estan malaltes, tindran de fer una declaració a l’ajuntament de la seua comuna, i posar-se en contacte amb un professional que tingui un certificat oficial perquè talli l’arbre com s’escau. En canvi si la palmera esta sana, tindrà de seguir un procediment de prevenció per evitar aquest escarabat.

Aquí podeu consultar la llista oficial de les 45 comunes, i també trobareu un munt de informació i consells oficials.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any