Les estrenes: El debut de Russell Crowe com a director i un Al Pacino fent d’actor en hores baixes arriben als cinemes

  • Repassem la cartellera

VilaWeb
Redacció
24.04.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una desena de novetats cinematogràfiques es projecten aquest cap de setmana  a les sales del país. Hi destaca el primer film de ficció que dirigeix Russell Crowe: ‘El Maestro del Agua’ i també ‘La sombra del actor’, un film protagonitzat per Al Pacino en el paper d’un actor en hores baixes. A la cartellera s hi incorpora el darrer projecte d’Isaki Lacuesta, ‘Murieron por encima de sus posibilidades’, una delirant comèdia amb Eduard Fernández i Ariadna Gil. Aquest cap de setmana també s’estrena el film d’animació canadenc ‘La llegenda de Sarila’, doblada al català.

> The Water Diviner (‘El Maestro del Agua’). Direcció: Russell Crowe. Intèrprets: Olga Kurylenko, Isabel Lucas, Jacqueline McKenzie; Russell Crowe, Jai Courtney, Damon Herriman. Gènere: Drama. Esbós: Turquia, quatre anys després de la batalla de Gallipoli, durant la Primera Guerra Mundial. Connor és un granger australià que viatja a Istambul per descobrir què ha passat amb els seus fills, declarats desapareguts en combat. En paral·lel Connor coneix una dona turca i s’embarca en un viatge per tot el país per descobrir la veritat sobre el destí dels seus fills. (Vídeo).

> The Humbling (‘La sombra del actor’). Direcció: Barry Levinson. Intèrprets: Greta Gerwig, Kyra Sedgwick, Dianne Wiest; Al Pacino, Dylan Baker, Dan Hedaya. Gènere: Drama. Esbós: Simon Axler és un veterà actor que rep molt males crítiques per la seva interpretació de ‘Macbeth’. Cau en una depressió que el porta a replantejar-se tota la seva vida i, després de separar-se de la seva esposa, ingressa en un centre psiquiàtric on coneix una que li canviarà la vida. Basat en la novel·la homònima de Philip Roth. (Vídeo).

> Murieron por encima de sus posibilidades. Direcció: Isaki Lacuesta. Intèrprets: Ariadna Gil, Bárbara Lennie, Carmen Machi; Imanol Arias, Àlex Brendemühl, Eduard Fernández. Gènere: Comèdia. Esbós: Cinc ciutadans destrossats per les conseqüències de la crisi econòmica es rebel·len i elaboren un descabellat pla per salvar l’economia mundial. Volen segrestar el president del banc central i exigir-li que tot torni a ser com abans. (Vídeo).

> La llegenda de Sarila (‘The Legend of Sarila’). Direcció: Nancy Florence Savard. Gènere: Animació. Esbós: Una tribu d’esquimals es veu amenaçada per la desaparició de la caça. La dona del xaman de la tribu explica la llegenda de Sarila, una terra sagrada on hi ha caça en abundància. Però només poden anar-hi els escollits pels déus i per això s’elegeix al jove Markussi perquè emprengui l’aventura. En català. (Vídeo).

> La famille Bélier (‘La família Bélier’). Direcció: Eric Lartigau. Intèrprets: Karin Viard, Louane Emera, Roxane Duran; François Damiens, Eric Elmosnino, Ilian Bergala. Gènere: Comèdia. Esbós: Els Bélier són una família insòlita perquè tots els seus membres són sords excepte una de les filles. Paula, que té setze anys, és el pal de paller del clan familiar, fins que el seu professor de música li proposa particpar en un concurs nacional de cant. Això crearà un gran dilema a la jove perquè s’haurà d’allunyar de la seva família. (Vídeo).

> Bande de filles (‘Girlhood’). Direcció: Céline Sciamma. Intèrprets: Karidja Touré, Assa Sylla, Lindsay Karamoh; Djibril Gueye, Chance N’Guessan, Damien Chapelle. Gènere: Drama. Esbós: Marieme és una noia d’un barri humil francès, sense perspectives a l’escola i oprimida pel seu entorn familiar i la ‘llei’ que imposen els nois del seu barri. La noia troba refugi i fa un gir en la seva vida en conèixer tres noies rebels que no volen seguir les normes però per ser acceptada pel grup haurà de fer molts canvis a la seva vida. (Vídeo).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any