La fiscalia no vol que l’Audiència espanyola investigui el suposat frau fiscal de Rato

  • La fiscal general de l'estat, Consuelo Madrigal, creu que la competència del jutjat de Madrid és clara i més tard ja es veurà si hi ha connexió amb el cas de Bankia

VilaWeb
ACN
21.04.2015 - 12:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La fiscal general de l’estat espanyol, Consuelo Madrigal, ha explicat que inicialment s’oposa al fet que sigui l’Audiència espanyola qui investigui el suposat frau fiscal de l’ex-vice-president del govern espanyol Rodrigo Rato. Madrigal creu que els jutjats ordinaris de Madrid tenen la competència ‘clara’ sobre el cas, perquè es tracta d’un ‘contribuent concret’. Si més endavant es detectés algun vincle amb el cas de Bankia, que investiga el magistrat Fernando Andreu de l’Audiència espanyol, es podria demanar el trasllat del cas.

Ahir el Jutjat d’Instrucció número 31 de Madrid va dictar una interlocutòria inhibint-se a favor de l’Audiència espanyola. Però Madrigal ha anunciat que s’estan plantejant la possibilitat de recórrer aquesta interlocutòria. També ahir la Fiscalia General de l’Estat va decidir que fos la Fiscalia Anticorrupció qui es faci càrrec del cas. El decret de Madrigal justifica l’atribució de la competència per la transcendència ‘social, mediàtica i jurídica’ dels fets investigats, i per la ‘particular complexitat’ del cas a causa de l’estructura del suposat entramat que conforma el grup societari de Rato.

Madrigal també ha pres aquesta decisió en considerar que hi ha prou connexions entre el cas de les targetes de Bankia, pels quals s’investiga Rato, i la nova causa. ‘Anticorrupció s’ocupa d’un altre procediment judicial en què es troba encausat, del que poden derivar-se responsabilitats pecuniàries que presumptament hauria intentat eludir’, indica l’escrit de Madrigal. Tot i així, de moment creu que encara no hi ha prou connexions perquè ho porti el mateix jutjat. Madrigal no ha volgut parlar sobre un possible nou registre domiciliari a casa de Rato.

La fiscal general de l’estat ho ha dit en arribar a la Ciutat de la Justícia de Barcelona, on es reunirà amb la cúpula fiscal de la capital catalana. A la tarda es reunirà amb la Fiscalia Superior de Catalunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any