Neix ‘Microvi’, la primera mostra de petits elaboradors de vi i cava

  • Quaranta marques de petita distribució participen a la fira, que es fa avui a al poble l'Arboçar d'Avinyonet del Penedès

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
25.04.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els elaboradors de vi i cava de petit format s’han agrupat per crear la mostra ‘Microvi’, que es fa avui al poble de l’Arboçar d’Avinyonet del Penedès. S’hi reuniran una quarantena de cellers que produeixen un màxim de trenta mil ampolles anuals. La majoria dels participants provenen de diverses denominacions d’origen catalanes tot i que també hi ha productors del Roselló i un de Galícia. L’objectiu de la mostra és oferir una promoció alternativa a les fires convencionals.

A diferència d’altres mostres vitivinícoles, les degustacions als expositors de ‘Microvi’ no es faran amb tiquets sinó que hi haurà una sola entrada. Els organitzadors calculen que, en total, es podran degustar un centenar de productes diferents provinents d’una quarantena de cellers. Aquesta fira vol servir d’aparador dels petits productors vinícoles que sovint es troben amb dificultats per assistir a les fires convencionals, dominades per les grans marques.

La mostra compta amb el suport de l’Ajuntament d’Avinyonet del Penedès, que vol donar veu als petits cellers i completar així l’oferta d’enoturisme de la comarca. Des del consistori es vol aprofitar la fira  per difondre el patrimoni del municipi, format per sis pobles, i el de la resta de la zona de l’Alt Penedès. En aquest sentit cal destacar el jaciment Font de la Canya, científicament considerat l’origen de la vinya a Catalunya, i que es pot visitar en el marc del certamen.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any