Commemoració de l’alliberament dels camps de concentració

  • Avui dilluns a les 18h al Palau dels Reis de Mallorca, tindrà lloc una cerimònia de commemoració del 70é aniversari de l'alliberament dels camps de concentració amb l'assistència d'André Maratrat un deportat que viu al Voló ...>>
    Dl. 20 d'abril del 2015

VilaWeb
Redacció
20.04.2015 - 11:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Precisament durant aquesta cerimònia contra l’oblid, se li posarà la legió d’honor a aquest supervivent que la rebrà de mans d’una altra deportada Juliette Bes que viu a Elna. André Maratrat havia refusat altres vegades rebre aquesta legió d’honor, ja que assegura que ‘això que m’ha estat donat de complir, no era per rebre qualsevol recompensa’.

Antic resistent, va ser deportat i va estar en dos camps de concentració: Natzweiler-Struhof i Dachau, d’on va ser alliberat el 30 d’abril de 1945 per les tropes dels Estats Unites d’Amèrica. malgrat que te 92 anys, encara lluita contra l’oblid d’aquests fets.

Per la seua banda, Julietta Bes, deportada al camp de concentració de Ravensbruck, viu a Elna, i ja fa uns anys que va rebre la legió d’honor. També dedica, com el seu company, el temps anant a les escoles per explicar els fets, també va escriure un llibre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any