Una cadena humana envolta el parlament en suport als condemnats pel blocatge

  • Denuncien que es tracta d'una sentència política i avisen que no aturaran les protestes

VilaWeb
VilaWeb
ACN
19.04.2015 - 15:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una cadena humana ha envoltat aquest diumenge al migdia el Parlament de Catalunya en suport als condemnats pel blocatge de la cambra el juny del 2011. Amb crits de ‘Jo també era al parlament i ho tornaria a fer’ i amb samarretes grogues, centenars de persones han encerclat el recinte agafant-se de la mà. Els organitzadors consideren que la sentència del Tribunal Suprem que anul·la la sentència absolutòria de l’Audiència espanyola i condemna vuit dels vint acusats a tres anys de presó és política. Els familiars han avisat que no aturaran les protestes.

L’Assemblea de Familiars també ha llegit un manifest on donaven les gràcies als vuit condemnats per lluitar ‘pels drets de tots’ i han recordat que estaven condemnats a tres anys de presó ‘per protestar contra les retallades més grans dels darrers 40 anys’. ‘Si ens treuen als nostres fills ens treuen la vida’, han declarat. Per això han exigit l’absolució, ja que consideren que la sentència del Tribunal Suprem ‘no se sustenta a nivell jurídic’.

Després de la lectura dels dos manifestos, els participants s’han anat organitzant fins a encerclar el parc de la Ciutadella. De la mà i corejant ‘Jo també hi era’ la cadena humana s’ha completat, tot i que finalment no s’ha unit el tram al costat del Zoo de Barcelona.

Just davant del arlament, els Mossos d’Esquadra han desplegat un dispositiu amb cinc furgonetes, agents custodiant l’edifici i tanques que prohibien l’accés més immediat a la cambra.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any