Ramon Llull, font d’inspiració de l’art contemporani

  • La Llotja de Palma acull el conjunt escultòric 'Glowing core' que Rebeca Horn ha creat inspirant-se en un poema de l’escriptor

VilaWeb
Redacció
19.04.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Llotja, un des edificis gòtics més bells de Palma, acull fins el mes d’octubre la instal·lació de l’artista alemanya Rebeca Horn ha dedicat a Ramon Llull. Es diu ‘Glowing core’ i pren el títol del poema ‘Cor en brases’ del beat mallorquí. El conjunt escultòric, que es compon d’una gran peça central i setze obres menors, convida a reflexionar sobre la tranquil·litat, la inspiració i la llum que ofereix Mallorca, on l’artista viatja amb freqüència.

Aquest any es compleixen set-cents anys de la mort de Ramon Llull, un dels nostres escriptors més antics i alhora més trencadors. Partint d’aquesta idea l’artista contemporània Rebeca Horn ha volgut retre homenatge a una figura que molt sovint li ha servit de font d’inspiració. I ho ha fet basant-se en uns versos del poema ‘Cor en brases’ que diuen: ‘En el blau rotatori de l’embut / l’ull espiral obert / carrega la rabosa el seu ardor per dins. / Flames alades s’enduen la negror de la mort’ per crear un gran conjunt escultòric que es fon amb l’interior gòtic de la Llotja.

La instal·lació ‘Glowing core’ està composta per disset peces fetes amb materials molt diferents: components electrònics, miralls, acer, llum, so… Tota aquesta varietat serveix per  cristal·litzar el missatge i centrar-se en la relació entre el temps i l’espai que té l’artista. Les figueres de moro caracteritzen l’essència de Mallorca i la música de Hayden Chisholm, creada per a la inauguració de l’exposició, reflecteix els moviments de les escultures.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any