Món Llibre, el festival de literatura infantil i juvenil que acosta el plaer per la lectura als més menuts

  • Enguany la fira recorda a 'Alícia al país de les meravelles' quan es celebra el 150è aniversari de la seva publicació

VilaWeb
Redacció
18.04.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Món Llibre, el festival de literatura infantil i juvenil de Barcelona, ha esdevingut un punt de reunió anual indispensable. Durant tot aquest cap de setmana el festival omplirà diversos espais del barri del Raval amb un centenar d’activitats gratuïtes entre tallers, espectacles, exposicions i cinema. A més el festival d’enguany aposta per la divulgació i el foment de la lectura amb una nova proposta: la Món Llibreria, un nou espai a la plaça dels Àngels amb mitja dotzena de parades on s’hi podran comprar llibres.

Ara fa 150 anys de la publicació ‘Alícia al país de les meravelles’ de Lewis Carroll i Món Llibre ho recorda amb diferents activitats. L’Espai dels Grans, adreçat a nens de 8 a 13 anys, ha preparat activitats al voltant de l’obra. Entre avui i demà també es podrà veure la coreografia Alícia, de la companyia de Thomas Noone Dance, i el film ‘Alícia al país de les meravelles’ de Tim Burton. També cal destacar una exposició que ha fet la Biblioteca Xavier Benguerel amb els fons de les biblioteques de la ciutat, i moltes altres propostes repartides pel programa.

En el món de la literatura infantil i juvenil la il·lustració hi té un pes molt important i per Món Llibre cada any hi passen els dibuixants més destacats. Aquest any hi haurà el portuguès André Letria, que a més es podrà veure una exposició del seu treball. També hi seran presents els catalans Carme Solé i l’autor del cartell d’enguany, Pep Boatella.

Món Llibre no s’oblida de les llengües, especialment aquelles que es parlen en territoris petits però amb una extraordinària força cultural i editorial. També la llengua de signes hi tindrà presència, amb un espectacle de contes i un espai de llibres en Braille, on els nens i nenes podran participar en un taller i tractar de descobrir, tot llegint amb les mans, el significat d’una frase.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any