Brussel·les acusa Google d’abús de posició dominant

  • La Comissió Europea envia a la companyia californiana un plec de càrrecs i obre batalla contra el gegant de les cerques

VilaWeb
Redacció
15.04.2015 - 09:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Comissió Europea ha decidit d’obrir batalla contra Google. Després de cinc anys d’investigació sobre un possible abús de posició dominant en la recerca en línia, finalment ha enviat un plec de càrrecs a la companyia californiana. La comissària de Competència, la danesa Margrethe Vestager, anunciarà avui aquest primer pas d’un procés que pot desembocar en una multa milionària per suposada vulneració de les lleis europees de competència. En concret, per abús de poder i discriminació dels competidors a Europa.

Amb la presentació del plec de càrrecs, la UE pot acabar obligant Google a canviar de model de negoci si vol evitar una sanció que podria arribar a 6.600 milions de dòlars.

Als EUA, la Federal and Trade Commission (FTC), encarregada de qüestions de concurrència i protecció del consumidor, va absoldre Google d’una acusació d’abús de posició dominant el 2013.

A banda la denúncia per presumpte abús de posició dominant, la UE és cada vegada més reticent al poder de Google també pel control de dades personals de la companyia i les pràctiques fiscals que li permeten d’eludir una bona part de la tributació a Europa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any